RUSKI SPECIJALCI VEŽBALI SA SRPSKIM: Pokazali kako odgovaraju na napade! (FOTO)
Foto: Mup Srbije

spremni!

RUSKI SPECIJALCI VEŽBALI SA SRPSKIM: Pokazali kako odgovaraju na napade! (FOTO)

Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije i naše Jedinice za obezbeđenje

Objavljeno: 11.04.2018. 16:38h
  • 48

Potpredsednik Vlade Republike Srbije dr Nebojša Stefanović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin prisustvovali su danas u Nastavnom centru Makiš pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a (JZO) i instruktora Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije (FSO).

„Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije i naše Jedinice za obezbeđenje.

foto: MUP Srbije

Drago mi je da vidim da naši momci koriste ova izuzetno važna znanja da unaprede svoj rad i da budu efikasniji u zaštiti svih štićenih ličnosti i objekata“ rekao je Stefanović.

On je istakao da je FSO u saradnji sa našom Jedinicom prolazila kurseve obuke za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata.

foto: MUP Srbije

„ Federalna služba je kroz složene tehnike i radnje pomogla da naši momci usvoje ta nova znanja i da time efikasnije, brže i bolje budu na raspolaganju u zaštiti Republike Srbije i njenih građana.

Zadovoljstvo mi je da možemo da kažemo da ćemo nastaviti ovu dobru saradnju i da ćemo i u narednom periodu razmenom iskustava jedni drugima pomoći da unapredimo bezbednost naših zemalja i da se zajednički odupremo svakom izazovu organizovanog kriminala, terorizma ili bilo koje druge vrste ugrožavanja bezbednosti naših građana“ poručio je ministar.

foto: MUP Srbije

Ambasador Čepurin istakao je da je Federalna služba obezbeđenja predsednika Ruske Federacije jako važna služba.

„Ova Služba ima dugačku istoriju, od više desetina godina, i mislim da je izuzetno važno što je uspostavljena dobra saradnja sa srpskim kolegama. Od njenih pripadnika sam čuo i da su srpski stručnjaci izuzetno dobro pripremljeni i pošto će ova saradnja u svakom slučaju biti od velike koristi smatramo da je treba dalje razvijati“ rekao je Čepurin.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), zajedno sa instruktorima FSO, izveli su više različitih vežbi u kojima su prikazali sposobnosti i veštine u odbrani napada na štićenu ličnost, u slučajevima poput prolaza kroz agresivnu masu, napada na vozilo na parkingu, napada palicom, bombom, pištoljem i nožem na štićenu ličnost, na eskort automatskom puškom i slično.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media