ONI SU DOŽIVELI ČUDA U MANASTIRU KOD LESKOVCA! Svetlana je umrla, pa oživela kada su joj dali sveto ulje!
Foto: Prinstcreen/Prva tv

MANASTIR PRESVETE BOGORODICE

ONI SU DOŽIVELI ČUDA U MANASTIRU KOD LESKOVCA! Svetlana je umrla, pa oživela kada su joj dali sveto ulje!

Svedočili su, kako tvrde i jednom vasrksenju

Objavljeno: 15:19h

Mati Lidija je igumanija manastira Presvete Bogorodice u selu Jašunja kod Leskovca i svedok je mnogim čudima koja su se ovde dogodila.

Međutim, kako kaže, nije dovoljno samo doći ovde i očekivati čudo, dok drži ikonu koja je mirotočiva već pet godina.

"Prvi put kada je bilo snimljeno mnogi su pomislili da ovde i od čarobrnog štapića može da se isceli. Nije tako, samo oni koji prihataju strogi post, molitvu, ispovest, pokajanje, samo tako može", kaže za TV Prva.

"Dobila sam isceljenje u ovoj svetinji, ne koristim više lekove za pritisak, za štitnu žlezdu i za srce. Inače sam po struci diplomirani farmaceut, specijalista bila a sada sam u penziji. Mi dobijamo veliku blagodat i isceljenje", priča jedna od prisutnih.

Svedočili su, kako tvrde i jednom vasrksenju.

foto: Prinstcreen/ Prva TV

"Odjednom joj je bilo teško, pored nje su bile sestre i počele su da je umivaju vodom i sestre viču "Mati, gotovo! Ona je umrla!", kaže mati Lidija, dok svedoci dodaju da su bili ubeđeni da je umrla, da su joj oči bile okrenute na gore, a glava zabačena.

"Primetila sam da mi se vrti u glavi i da gubim vid. Sedela sam za stolom i samo sam stavila glavu na sto i ruke ovako prekstila. Naslonila sam se i rekla "Bože, pomozite mi, spasite me", seća se Svetlana Ranđelović ovog neobičnog događaja.

Mati Lidija priseća se kako je sveto ulje spaslo život Svetlani.

"Prvi put kad sam joj dala sveto ulje, i dalje je krkljala kao čovek koji umire, ali počela je da dolazi sebi i polako da otvara oči. Već drugi put bilo joj je bolje, a treći, mada nije bilo potrebe za tim, oživela je i posle se smejala i bila sa narodom kao što je i pre bila", prepričava mati.

Među vernicima je i Miloš, i njegov život je bio pun iskušenja.

"Jednostavno ta jedna sekunda mi je promenila život. Sve se okrenulo za 180 stepeni", kaže Miloš.

29. juna 2007. godine njegov život je promenio iz temelja. Miloš je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Nekoliko dana proveo je u komi.

"Nekome je potreban jači šamar, nekome slabiji da bi se osvestio. Kod mene je to bio u vidu saobraćajne nesreće jedan veliki šamar. Pre toga sam bio duhovno mrtav.

Posle toga jednostavno Gospod me je uzvisio za jedno 10 koplja iznad nego pre povrede i ja sam mu zahvalan zbog toga", kaže Miloš.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs /Kurir.rs/Prva TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.