GOLORUK KRENUO NA NATO VOJNIKE SA AUTOMATIMA! Svi pričaju o Srbinu u plavoj jakni, ali on nije prvi koji se suprostavio sili (VIDEO)
Foto: Printscreen

Hrabri poput, već legendarnog, momka u plavoj jakni

GOLORUK KRENUO NA NATO VOJNIKE SA AUTOMATIMA! Svi pričaju o Srbinu u plavoj jakni, ali on nije prvi koji se suprostavio sili (VIDEO)

Oni su goloruki svojim telima branili prolaz vojnicima SFOR-a, prišli im i počeli da viču "ajmo, ajmo, vozi", mašući rukama i preteći im pesnicama

Objavljeno:

Momak u plavoj jakni koji se goloruk suprostavio do zuba naoružanim pripadnicima specijalne jedinice ROSU tako što je jednog udario pesnicom, što je izazvalo komešanje i paniku među pripadnicima te "terorističke bande", nije prvi Srbin koji se goloruk suprostavio našim naoružanim neprijateljima na ovim prostorima.

Vojnici SFOR su 1996. godine prvi put pokušali da uhapse generala Ratka Mladića. Tada je Han Pijesak izašao na ulice, a priključili su mu se i meštani Milića, Vlasenice i ko zna kojih još gradova. Svi oni su svojim telima sprečili NATO vojnike da uđu u Crnu Rijeku.

Oni su goloruki svojim telima branili prolaz vojnicima SFOR-a, prišli im i počeli da viču "ajmo, ajmo, vozi", mašući rukama i preteći im pesnicama. Poručili su da će "otići sa tog mesta, samo kad oni (SFOR) odu".

U jednom trenutku, Srbin je poručio naoružanom NATO vojniku na vojnom vozilu - Amerika fuj! A, kad je konačno izvojevana pobeda i odustanak SFOR vojnika od prolaza, jedan Srbin je precizno bacio kamen na njihovo vojno vozilo.

Jedan Srbin je tada dao izjavu za medije u kojoj je poručio SFOR snagama da ne daju svoje generale i svog komandanta.

- Mi svoje generale i svoga komandanta ne damo! Mi ne damo ni Radovana, ni Mladića i ove glave nisu tako jeftine! Ako su oni mislili ovde da trguju, da prave tezgu preko našeg naroda, preko naših leđa, oni to neće ostvariti, bolje im je da se potrude da ovaj srpski napaćeni narod pridobiju sebi za saveznike, a ne da ovako nastupaju. Inače će se loše provesti - u dahu je izjavio čovek sa šajkačom i kokardom.

Ovakvi snimci pokazuju hrabrost koja je deo srpskog nacionalnog duha i koju pripadnici NATO, SFOR, KFOR, ROSU nikada neće razumeti, ali koje će se uvek plašiti i pred kojom će uvek sa strahopoštovanjem ustuknuti.

BONUS VIDEO:

DA VAM SRCE PUKNE: Kada vidite kako majka peva svom teško bolesnom sinu, nećete moći da zaustavite suze!

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.