SIMO SPASIĆ I ŽENE U CRNOM U SUKOBU: Vaša crna garderoba je samo maska! (FOTO)
Foto: Beta/Miloš Miškov

nepotreban fajt

SIMO SPASIĆ I ŽENE U CRNOM U SUKOBU: Vaša crna garderoba je samo maska! (FOTO)

U centru Beograda održan je skup Žena u crnom koje su na taj način obeležile 26 godina od početka sukoba u Bosni i Hercegovini

Objavljeno:

U centru Beograda održan je skup Žena u crnom koje su na taj način obeležile 26 godina od početka sukoba u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno i na istom mestu, u Knez Mihailovoj ulici, predsednik je Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Simo Spasić ukazao na zločine nad Srbima u okolini Srebrenice 1992. godine.

Primetan je bio veći broj policajaca i dok su Žene u crnom držale transparente sa imenima više mesta u BiH, Spasić je megafonom slao svoje poruke upućene javnosti, ali i aktivistkinjama te NVO.

foto: Beta/Miloš Miškov

Staša Zajević iz organizacije Žene u crnom rekla je da je pre 26 godina počela najduža opsada jednog grada posle Drugog svetskog rata, da je Vojska Republike Srpske počinila "faštističke" zločine, da istupanje poput današnjeg Spasićevog predstavlja ponižavanje žrtava, a da država podrškom predsedniku RS MIloradu Dodiku "destabilizuje Bosnu". Spasić je Žene u crnom prethodno nazvao "ratnim i posleratnim profiterkama", dodao da im je crna boja koju nose "samo garderoba", jer njima, kako je rekao, niko nigde nije poginuo, ali i da bi trebalo da ih bude sramota da na Veliki petak drže takve skupove.

foto: Beta/Miloš Miškov

Spasić, koji je koristeći megafon rekao i da Žene u crnom "žive od tragedije Srba", tvrdi da je i njegov performans uredno i na vreme prijavljen policiji i odobren. Predstavnica "Žena u crnom" Staša Zajović rekla je novinarima da je "opasno" što aktuelni režim daje dozvolu i "ovakvim grupacijama" da na istom mestu u isto vreme imaju skup. Ona je istakla da "Žene u crnom" imaju pijetet prema svim žrtvama, i da način na koji se vrši opstrukcija njihovog skupa predstavlja ponižavanje žrtava.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.