LEKAR NA VMA PROGLASIO LIFT SLUŽBENIM DA BI SE VOZIO SAM SA SESTROM: Pacijenti šokirani bahatošću (FOTO)
Bahati lekar "zavodi red", Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

bezobrazno do maksimuma

LEKAR NA VMA PROGLASIO LIFT SLUŽBENIM DA BI SE VOZIO SAM SA SESTROM: Pacijenti šokirani bahatošću (FOTO)

Da li ste imali slično iskustvo?

Objavljeno:

"Bahati" lekari kojima je briga o pacijentima na poslednjem mestu, postala je praksa u srpskom zdravstvu. Iako je situacija u medicinskim ustanovama već uveliko na rubu provalije, neprofesionalno ponašanje lekara često je tema među pacijentima.

Na Tviteru je objavljen status u kome se korisnik ove društvene mreže požalio na lekara Vojno medicinske akademije. Naime, kako je napisano, doktor je lift "proglasio" službenim, kako bi mogao sam da se vozi sa medicinskom sestrom.

- Na VMA je lekar običan lift upravo proglasio za službeni i zabranio svima da uđu, jer hoće da se sam vozi sa sestrom 13 spratova. Samo privatizacija može tu bahatost lekara da izleči - napisao je tviteraš.

Mnogi su u komentarima naveli da su neprijate situacije i sami doživljavali na VMA, a napisano je i da su nepoštovanje, bezobrazluk i neznanje, konstantno prisutni, dok politička postva skriva fatalne greške.

Na konstataciju ozlojeđenog pacijenta, da bi samo privatizacija zdravstva prekinula bahatost lekara, mnogi su prokomentarisali da bi to bilo dobro, jer bi na taj način, lekar za kaznu dobio nula pacijenata, kao i nula dinara plat.

S druge strane, neki smatraju da bi zdravstsveni sistem baziran na privatnom osiguranju, bio daleko lošiji.

Da li ste imali iskustva s bahatim ponašanjem lekara? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

Jovana Dimitrijević, SPS

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.