DANIJELA SE PRIJAVILA ZA POSAO U DESPOTOVCU: Prvo su joj ponudili sumnjiv DOGOVOR, a onda su usledile PRETNJE!
Prijavila se na konkurs, pa doživela neprijatnost, Foto: Shuter

NEPOTIZAM

DANIJELA SE PRIJAVILA ZA POSAO U DESPOTOVCU: Prvo su joj ponudili sumnjiv DOGOVOR, a onda su usledile PRETNJE!

Dr Simić je želela specijalizaciju iz oftalmologije i imala ubedljivo najveći broj poena. Samo nekoliko dana nakon konkursa dobila je poziv da se javi direktoru Doma zdravlja Dejanu Miloševiću.

Objavljeno:

Dr Danijela Simić iz Doma zdravlja u Despotovcu preživela je torturu od direktora zbog toga što se usudila da konkuriše za specijalizaciju iz oftalmologije koja je bila "namenjena" nekom drugom.

Dom zdravlja u Despotovcu raspisao je konkurs na koji se prijavilo pet lekara. Dr Simić je želela specijalizaciju iz oftalmologije i imala ubedljivo najveći broj poena. Samo nekoliko dana nakon konkursa dobila je poziv da se javi direktoru Doma zdravlja Dejanu Miloševiću.

- Otišla sam kod direktora i on mi je rekao da ne mogu da dobijem specijalizaciju iz oftalmologije pošto je to već rezervisano za dr Mariju Ćosić, kao i da njen ujak, Momčilo Vuksanović, zvani Moma Brada, inače visoki funkcioner PUPS-a, to gura. Ponudio mi je da razmislim, i rekao da će me zvati da vidi šta sam odlučila. Već sledećeg jutra me je pozvao i ja sam otišla - priča Simićeva koja je imala čak 86 poena više od druge na spisku.

U kancelariji je, pored direktora Miloševića, ovog puta bio i pomenuti Momčilo Vuksanović, potpredsednik Krkobabićevog PUPS-a. Direktor ju je pitao šta je odlučila, a Simićeva je saopštila da je ostala pri svom i da želi specijalizaciju iz oftalmologije.

- Milošević mi je onda ponudio nagodbu, rekao je da mogu da dobijem urgentnu medicinu, ali da moram da sačekam jesen. Odgovorila sam da ne mogu da čekam jesen, a on je zapretio da će pisati ginekologiju. Tada se u priču ubacio i Momčilo Vuksanović, koji mi je rekao da neću dobiti specijalizaciju mnogo godina ako ne pristanem. Ja sam tada ustala da napustim prostoriju, budući da su sve vreme vikali, šetali ukrug oko mene i unosili mi se u lice, ali mi je direktor rekao da se vratim i pogledam pravilnik o specijalizaciji - navela je Simićeva.

Pravnik je potom doneo pravilnik u kojem je pisalo da specijalizaciju, ako ima više kandidata, dobija onaj sa najviše poena, a Simićeva je ponovila da ne odustaje. Milošević je tada rekao "da može da ne dobije i ništa". Zbog stresa je završila u hitnoj službi Doma zdravlja, a njen muž Miloš Ćirić je otišao kod direktora i rekao mu da nikada više ne maltretira njegovu suprugu.

Dr Simić je zbog straha i pretnji ovaj slučaj prijavila policiji i podnela krivičnu prijavu protiv Miloševića i Vuksanovića. Izjavu policiji dao je i njen suprug.

Na kraju, objavljena je odluka koju je potpisao direktor Milošević, a u kojoj Simićeva nije dobila ni specijalizaciju iz ginekologije, već su nju ustupili mladom lekaru koji je u domu zdravlja tek nekoliko godina.

Momčilo Vuksanović, zvani Moma Brada, koji je dr Danijelu Simić "isleđivao” u kancelariji direktora doma zdravlja i primoravao je da odustane od oftalmologije da bi njegova bratanica dobila baš tu specijalizaciju iako je po rezultatima i broju poena nije zaslužila, nije se javljao na naše pozive.

Direktor DZ Despotovac Dejan Milošević kaže za "Blic" da je sve obavljeno po pravilniku.

- Kada se javi više lekara za više specijalizacija, onda treba da se dogovore. Pokušali smo da bude dogovorno, da se međusobno ne gaze i svi su pristali osim Danijele Simić. Uvek sam pre za to da četiri kandidata budu zadovoljna nego samo jedan - rekao je Milošević.

Na naš predlog da zameni dr Simić i dr Ćosić, i na konstataciju da će i tako samo jedna biti nezadovoljna, nije odgovorio. On je dao nevešto objašnjenje zašto je Momčilo Vuksanović bio kod njega u kancelariji.

- Svratio je onako, to nema veze s tim što je njegova bratanica konkurisala za specijalizaciju - naveo je Milošević i dodao da je muž Danijele Simić iz druge političke opcije, blizak bivšem predsedniku opštine, i da ga zato napada.

Muž Danijele Simić istakao je za "Blic" da nije član nijedne stranke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.