MINISTARSTVO ODLUČILO: Može pomoć, ali SAMO DO ČETVRTOG DETETA!
Ministarka je jasno iznela svoj stav, Foto: Fonet

stiže pomoć majkama

MINISTARSTVO ODLUČILO: Može pomoć, ali SAMO DO ČETVRTOG DETETA!

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će finansijska podrška majkama biti ograničena na četvoro dece

Objavljeno:

Kako je ona izjavila takva odluka je u skladu sa mišljenjem Svetske zdravstvene organizacije, odnosno da do četvrtog porođaja nema rizika po zdravlje majke, čak je to i poželjno za njeno zdravlje.

- Svetska zdravstvena organizacija kaže da nema rizika po zdravlje majke kada rađa do četvrtog deteta, i zato je naša finansijska podrška samo za četvoro dece, izjavila je Đukić Dejanović odgovarajući na pitanja novinara u Privrednoj komori.

Ministarka bez portfelja podsetila je da mere predviđene Zakonom o finansijskoj poršci porodici stupaju na snagu 1. jula, kao i da se za decu rođenu u ovoj godini izdvaja 100.000 dinara jednokratno za jedno dete, 10.000 mesečno za drugo dete, za treće dete roditelji će dobijati deset godina po 12.000 dinara mesečno, dok će za četvrto dete dobiti 18.000 dinara isto deset godina.

Sva finansijska davanja biće uplaćena na račun majki, one mogu da se prijave i registruju još u porodilištu. Novac može biti uplaćen i očevima, ali majke moraju podneti zahtev. Majke se najčešće obraćaju ovom ministarstvu sa pitanjima šta će biti sa njima koje već imaju dvoje ili više dece. Ministarka je istakla da se ove mere ne odnose na njih, već postoje posebne mere u resoru Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kojima će i one biti obuhvaćene. Ona je napomenula da je veoma važno jačati i partnersku ulogu oca u roditeljstvu.

BONUS VIDEO:

ZA LJUBAV VREDI SVE RIZIKOVATI: Svi detalji pomirenja Emine Jahović i Mustafe Sandala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.