NIKOLINA BITKA SA LEUKEMIJOM I DALJE TRAJE: Bolest se iz krvi premestila na kožu, i sada mu treba VAŠA POMOĆ!
Nikoli treba vaša pomoć!, Foto: Budi human

BUDI HUMAN

NIKOLINA BITKA SA LEUKEMIJOM I DALJE TRAJE: Bolest se iz krvi premestila na kožu, i sada mu treba VAŠA POMOĆ!

Upiši 366 i pošalji sms na 3030!!!

Objavljeno:

Nikola Stanišić Driga (23) i dalje vodi životnu bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom.

Nikola u Srbij nije imao advekatan tretman jer naše zdravstvene ustanove nemaju uslove za lečenje tako agresivnog oblika leukemije, pa je preko skupljen novac da on ode u Nemačku u kliniku u gradu Flensburgu koja je jedna od najboljih na svetu u borbi protiv te opake bolesti.

Na žalost, još nema kraja borbi, i Drigi je ponovo potreba pomoć.

Prvi ozbiljan problem u Nikolinom lečenju u Nemačkoj nastao je odmah nakon prve hemoterapije. Leukemija je kod njega bila toliko agresivna i jaka da se tokom te dve nedelje kad se organizam odmara od hemoterapije terpije 70% vratila u krv. Dešava se ponekad da se leukemija vrati u nekom malom procentu, ali jako retko tako agresivno.

Iscrpljenog od tog prvog tretmana koje praktično nije imalo koristi, lekari su Nikolu odmah stavili na novu turu hemoterapije, sa idejom da se nakon toga ne čeka ni dan, već pravo da se sa nje krene na transplataciju. Takva praksa je rizična jer tako slab organizam može da odbije ćelije donora čak i ako su one jako kompatibilne.

No, Driga nije imao izbora.

Tako je mesec i po dana nakon planiranog datuma, nakon dva seta hemoterapija i transplatacije Nikola završio sa osnovnim lečenjem.

Sreća u celoj priči je bila u tome što je jako brzo pronađen odgovarajući donator i posle dve nedelje rezultati su pokazali da je Nikolin organizam prihvatio donirane matične ćelije.

Pomozite Nikoli!
Pomozite Nikoli! foto: Budi human

U to vreme Nikolin organizam je bio već previše iscrpljen terapijama i transplatacijom pa zapatio GVHD sa crevima i tešku upalu pluća koja je praktično trajala dva meseca sa manjim ili većim oscilacijama.

Nikola se tako praktično na dnevnoj bazi selio iz stana na kliniku, a porodica Stanišić je u međuvremenu prodala svoj stan u Subotici da bi iznajmili stan u Flensburgu da bi mogli da budu sa Nikolom tokom lečenja.

Početkom ove godine, Nikola je na sve to imao i težak grip, kao i Citomegalo virus koji prati takva lečenja. Konačno, poslednji rezultat je pokazao da se Drigi leukemija preselila se iz krvi na kožu .

Nikola vodi najveću bitku u svom životu
Nikola vodi najveću bitku u svom životu foto: Budi human

Prognoze je teško dati, Nikolina krv je sada i dalje dobro, ali je, iako potpuno iscrpljenog organizma već započeo novi četvoronedeljni set zračenja na klinici u Flensburgu. Posle toga ide nova terapija limfocitima donatora koštane srži.

Drugi problem je što je novac iz fonadacije Budi Human za lečenje potrošen u terapiji, transplataciji i bolničkim danima, takođe ni novca za boravak Stanišića sa svojim sinom više nema, tako da je ostalo da još jednom pomognemo da se Nikola izbori sa leukemijom do kraja Ako možete, pošaljite SMS sadržine "366" na 3030. ili šerujte.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.