NIŠLIJE NA ULICAMA ZBOG POKLANJANJA AERODROMA DRŽAVI: Ne damo da nas ponižavaju! (FOTO)
Protest Nišlija, Foto: Beta / Saša Đorđević

odlučni!

NIŠLIJE NA ULICAMA ZBOG POKLANJANJA AERODROMA DRŽAVI: Ne damo da nas ponižavaju! (FOTO)

Nišlije ne daju aerodrom!

Objavljeno:

Odluka Gradskog veća da se niški aerodrom "Konstantin Veliki" ustupi bez naknade državi, doneta na preporuku Vlade Srbije, izazvala je revolt građana, koji su nezadovoljni ovom odlukom, izašli na ulice u znak protesta.

Naime, juče je održan treći po redu protest, a građani su poručili da ne daju aerodrom i tražili ostavke gradonačelnika Darka Bulatovića i Gradskog veća.

Nišlije ne daju aerodrom
Nišlije ne daju aerodrom foto: Beta / Saša Đorđević

Protest je organizovan preko društvenih mreža, a po svemu sudeći, sprema ih se još. Na društvenim mrežama, građani danima izražavaju svoje nezadovoljstvo, i navode da ovakva odluka Vlade Srbije i gradske vlasti u Nišu, predstavlja ponižavanje Nišlija.

Građani smatraju da od aerodroma ne treba odustati.

Nišlije su odlučne da ovakav vid "vređanja" neće dozvoliti.

Vlada Srbije je donela zaključak na osnovu kojeg preporučuje gradu Nišu, kao sadašnjem vlasniku aerodroma, da obezbedi prenos celokupne imovine i osnivačkih prava javnog preduzeća Aerodroma Niš na Republiku Srbiju. U zaključku je navedeno da je potrebno preneti i sertifikate, kao i sve ugovorne obaveze Aerodroma Niš na budućeg operatera.

"Za opstanak javnog preduzeća Aerodrom Niš, Vlada i Grad Niš su u više navrata, neposredno i posredno, obezbeđivali finansijsku pomoć, pomoć u opremi i svaku drugu vrstu pomoći u ukupnom iznosu koji je znatno veći od milijardu dinara", stoji u izveštaju Vlade.

Na osnovu ovoga, Gradsko veće Niša je odlučilo da se sva imovina niškog aerodroma "Konstantin Veliki" prepiše i poverava državi Srbiji na upravljanje, uz obrazloženje da će "država na taj način pomoći aerodromu da se ekonomski osnaži i još bolje pozicionira na tržištu, pošto je trenutno stanje ekonomski neodrživo".

Aerodrom "Konstantin Veliki" je otvoren 2003. zahvaljujući donaciji Norveške, kojom je rekonstruisan nakon NATO bombardovanja 1999.

Nastavak protesta najavljen je za 9. april, sa istim zahtevima.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Ljubiša Stojmirović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.