NAGRADE POVODOM DANA OPŠTINE STARI GRAD: U susret Jevremovoj – ulici susreta
Goran Marković, Foto: Promo

tradicija

NAGRADE POVODOM DANA OPŠTINE STARI GRAD: U susret Jevremovoj – ulici susreta

Praznik svih Starograđana, već tradicionalno se obeležava u Jevremovoj ulici

Objavljeno:

I ove godine na praznik Cveti, Gradska opština Stari grad slavi dan opštine. Praznik svih Starograđana, već tradicionalno se obeležava u Jevremovoj ulici. Ona je tog dana žila kucavica našeg grada - Starog grada.

Ona je ono sto je Stari grad oduvek bio i sto će zauvek i ostati - mesto susreta. Mesto dijaloga. Mesto razumevanja. I tu nema ništa novo. Novo je da od ove godine organizatori uvode nagradu za pojedince koji se bore za one vrednosti na kojima Stari grad počiva – slobodu, razumevanje, toleranciju i demokratiju.

Komisija u sastavu: Milena Rajković - violinistkinja, Draža Petrović – novinar, Milutin Petrović – režiser, Veljko Lalić – novinar i Marko Bastać predsednik opštine Stari grad nagradu „Ključevi Jevremove“ dodeljuje režiseru, scenaristi, piscu i profesoru Goranu Markoviću. Na desetu godišnjicu „Jevremova ulica susreta“ jeste i mesto novog početka. A novi početak nam je neophodan kako zbog istorije koju ne možemo da dodirnemo ali je osećamo tako i zbog budućnosti koja dolazi i koju moramo da menjamo. Jer tu iz našeg grada, iz Starog grada i onako sve počinje. I zato ove godine opština Stari grad u okviru akcije „Budi drug“ dodeljuje priznanja najboljim starogradskim osnovcima. A to su iz Osnovne škole „Dragan Kovačević“ – odeljenje VII/1, iz Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ – odeljenje IV/1, iz Osnovne škole „Drinka Pavlović“ – odeljenje IV/4, iz Osnovne škole „Mihajlo Petrović Alas“ – Tisa Babić učenica IV/2, iz OŠ „Skadarlija“ – školski bend, iz OŠ „Vuk Karadžić“ – odeljenje IV/4 i iz Osnovne škole „Braća Baruh“ – Lara Božović učenica IV/1.

Organizatori pozivaju Beograđane da se u nedelju pridruže celodnevnoj proslavi Dana opštine Stari grad.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.