PAS PRODAO GAZDU! Hit priča iz lovišta! Doveo je svog vlasnika pravo do POLICIJE!
Pas "otkucao" gazdu i doveo ga do stanice policije, Foto: Novosti

PA, HIT!

PAS PRODAO GAZDU! Hit priča iz lovišta! Doveo je svog vlasnika pravo do POLICIJE!

Neobična priča lovočuvara u lovištu kraj Gornjeg Milanovca. Uključili GPS, odvezli psa do policije i čekali vlasnika

Objavljeno: 30.03.2018. 14:18h
  • 33

Neobična lovačka priča dogodila se u Gornjem Milanovcu, kada je pas svog vlasnika - nesavesnog lovca, koji je bio u krivolovu, bukvalno doveo do - stanice policije. Tu su ga sačekali lovočuvari, koji su mu odmah napisali prekršajnu prijavu.

Cela akcija pokrenuta je na osnovu prijave da je na terenima planine Vujan u toku lov u vreme lovostaja. Lovočuvari su na terenu, prema lavežu pasa koji su gonili srneću divljač, procenili na kojem mestu treba da postave zasedu.

Posle dva sata upornog čekanja, radnici Lovačkog udruženja "Vojvoda Milan Obrenović" Goran Raković i Miloš Maksimović ugledali su balkanskog goniča kako goni srnu i srndaća.

Iako im Zakon o divljači i lovstvu dozvoljava da odstrele psa koji pravi štetu u lovištu, Goranu i Milošu nije palo na pamet da potegnu službeno oružje. Uspeli su da, posle desetak minuta jurnjave, uhvate psa.

- To je balkanski gonič, ženka. Na sebi je imala GPS uređaj za praćenje. Napravili smo zapisnik i o tome obavestili upravnika lovišta - ispričali su nam lovočuvari. - Pas nijedno obeležje nije imao na sebi, pa je jedina mogućnost da uhvatimo nesavesnog vlasnika bila da ostavimo uključen GPS uređaj i da čekamo da vlasnik upadne u zamku.

Lovočuvari su stavili psa u službeni auto i odvezli se u Gornji Milanovac pred zgradu policijske stanice, gde su slučaj i prijavili. Otišli su do prve prodavnice da kupe hranu za psa goniča, kojeg su nahranili i napojili. Nastavili su da čekaju nesavesnog lovca, znajući da uključen GPS šalje signale.

Ubrzo je došao vlasnik psa.

- Sam je upao u klopku. GPS ga je doveo do stanice policije - kazali su nam lovočuvari.

BONUS VIDEO: 

Dom omladine ponovo raskopan

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media