Bog iz Paraćina: Lik se greje uz pomoć pivskih konzervi i tako uštedi 700 evra! (FOTO)

Srbin o kome priča ceo svet

Bog iz Paraćina: Lik se greje uz pomoć pivskih konzervi i tako uštedi 700 evra! (FOTO)

Darko Milićević iz Paraćina, profesor matematike napravio je jedan neverovatan izum, o kome je prethodnih dana pisao ceo svet
Objavljeno: 11:22h

Darko Milićević napravio je solarni panel od praznih limenki i postao pravi hit u svim medijima na kontinentu! Čuveni "Dejli mejl" stavio ga je kao jednu od glavnih vesti. Čkaljin sin dirljivim pismom pogodio Srbiju: Deca kojoj roditelji nisu dali ništa sem para su sirotinja! Profesor matematike, napravio je izum koji će da mu uštedi i do 700 evra godišnje, što je skoro duplo od prosečne srpske plate. Za sada, solarni paneli od limenki, koje je postavio na krov i na radijatore, koštali su ga nešto više od 50 evra. Na ideju je upravo došao kada je popio nekoliko svojih omiljenih piva.

Koristeći 44 limenke, Milićević je napravio prototip solarnog panela. Izbušio je 22 rube u dva daske i lagano nasložio limenke od dna do vrha probivši rupe u njima kao ventilacije, te ih je obojio u crno. Stavio ih je na južnoj strani kuće, pa sunce greje vazduh u limenkama, a vrućina prirodno ide uz limenke do kuće gde greje unutrašnjost. Koristi i stiropor kao izolaciju, kako ne bih izgubio nimalo topline, a najskuplje od svega košta ga to što boji limenke u crno kako bi privlačile više sunca.
Uprkos velikom izumu, bez sunca neće raditi sistem, ali ukoliko zvezda nije sakrivena iza oblaka, svakako će da bude u pogonu. Sada, kada bojler uopšte ne koristi i nema troškove kako bi zagrejao vodu, Darko planira da napravi još panela kako bi zagrejao celu kuću. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.