BILA SI DEVOJKA BRAČNOM PARU: Aida Ćorović je posle velikog sukoba Biljani Srbljanović napisala otvoreno pismo
Aida Ćorović imala je potrebu da odgovori Biljani, Foto: Fonet

sukob se nastavlja

BILA SI DEVOJKA BRAČNOM PARU: Aida Ćorović je posle velikog sukoba Biljani Srbljanović napisala otvoreno pismo

Aida Ćorović je danas imala potrebu još jednom da "rasčlani" neke stvari i odgovori Biljani

Objavljeno:

Nakon oštre polemike na društvenoj mreži Fejsbuk, koji dva dana "gori" od svađe "na ivici incidenta" između dramaturškinje Biljane Srbljanović i aktivistkinje za ljudska prava i političarke Aide Ćorović, usledilo je još jedno "pojašnjenje".

Tačnije, nakon "bure" koju su izazvale, Ćorović je danas imala potrebu još jednom da "rasčlani" neke stvari i odgovori, kako je navela, "samo tebi" (Srbljanović), iako je na njenom profilu ovo pismo bilo dostupno svakome ko je hteo da ga pročita.

- Draga Biljana, pošto si ljuto zamerila što te ne tagovah pre neki dan na FB prepisci, a i da ne bude da ti pišem iza leđa, evo, ja ti odgovaram javno i odgovaram samo tebi. U nekom drugom slučaju, ne bih se ni osvrnula na gomilu gluposti, uvreda i poganština koju si iznela na moj račun, verovatno bih presavila tabak i tužila te, a ti posle objašnjavaj "šta je dramaturškinja htela da kaže". No, ti nisi bilo ko, a i ono što je napisano, nije baš da se otćuti, pa ću pokušati da odgovorim istim redosledom (nikako i tonom i vokabularom!) kako si ti pisala meni - piše na početku Aida Ćorović.

Zatim su krenula da se ređaju pojašnjena o tome da "svako ima svoju cenu", pa o tome da je licimerno da Srbljanović bude uključena u izradu spomenika ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, s obzirom na to "ko taj spomenik hoće da pravi i s kojom namerom".

- Sada si ušla u Savet koji je pokrenula i osnovala aktuelna premijerka, dakle, opet od naših para, javni je angažman, a ti si javna ličnost. Ne vidim zašto si bila toliko iznervirana ako ti neko, bilo ko, pa i ja postavi JAVNO pitanje da li je ta vest istinita. Osim, u slučaju da nemaš valjane argumente da odbaraniš to što si uradila, pa u nedostatku argumentacije, ti navališ da pljuješ i vređaš - piše u njenom postu.

foto: Printscreen/Facebook

Ćorovićeva je pomenula i "blaziranu i isfoliranu LDP ekipicu", navela da je Srbljanovićkin veliki prijatelj nekadašnji sandžački muftija "a danas političar i plejboj" (Muamer Zukorlić), ali i to da rabi tračeve "posejane pre sedam, osam godina". Malo je pisala i o svom liku i delu, i to od protesta 1997/98.

Grupi devojka

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ja tebi nikada nisam nabila na nos tvoju kemp/naci prošlost, nisam prigovorila što si bila grupi devojaka bračnog para Bjelica-Pajkić, smatrala sam da je je to mladalačka greška i neznanje.... Okreni se na štikli svoje preskupe cipele i pitaj neke ljude koje poznajemo obe, neke ljude kojima veruješ i čiji rad poštuješ, gde sam ja bila devedesetih, a gde su bili oni koji su te "nataknali" svim ovim "informacijama" o meni - piše Ćorović.

Politička udavača

Srbljanovićevoj je preporučila i da pogleda dokumentarac N1 "Oprostite mi moju prošlost", ali i napomenula da nikada od "Čedomira Jovanovića ništa nije tražila zauzvrat", kao i da nije "išla na partije gde se piju basnoslovno skupa pića i troše narkotici".

foto: Printscreen/Facebook

- Politički entitet u pokušaju, sa sporadičnim članiranima iz džepova članstva je baš idealna perspektiva za "političku udavaču". Dakle, i ovaj ti se zaključak nešto otima logic, a ti ispadaš sve "gluplja u razredu" - piše Ćorović.

"Nisam ja, draga Biljana, jedina kojoj si sasula kofu **vana na glavu"

foto: Printscreen/Facebook

Kaže i da nije ona jedina "draga Biljana, kojoj si sasula kofu **vana na glavu, radiš to prečesto ljudima koje ne poznaješ, izvređaćeš, recimo, samohranu majku jer ti se, tek tako, iz čistog hira ne dopada njen umorni izgled, i jer ni u hiljaditom delu svog blaziranog mozga ne može da pojmiš kako izgleda realan život jedne žene koja se svakoga dana i svakoga sata u tom danu bori za golu egzistenciju, za egzistenciju svoje dece i strahuje od svakog novog dana, pitajuči se da li je to dan kada će je poterti na ulicu jer nema za kiriju".

"Falilo je samo još da sam kur**tina"

- U gomili bljuvotina i laži koje si iznela o meni, falilo je samo još da napišeš da sam **rvetina, jer je i to "argument" koji tvoji pajtosi pokušavaju da okače na moj život. Tvoje pismo je, u svakoj napisanoj, ali i nenapisanoj reči opozit od onoga za šta sam bila uverena da je deo vrednosnog sistema ženske solidarnosti i feminističke teorije - piše u ovom postu.

"Dala sam ti ogledalo"

I, piše Ćorović, "kao što ti napisah u FB prepisci, ja nisam uradila ništa ni loše, ni nepoželjno, osim što sam ti dala ogledalo". - Sve ostalo si uradila sama, sama si izvrnula svoju dušu, pokazala sopstveni prostakluk, malograđanštinu i hipokriziju u punom kapacitetu. Znaš, još jednu sam stvar naučila, a to je da nas niko i nikada ne može ***rati, kako možemo to uraditi samima sebi. U svom si se obraćanju više puta ***rala na mene i moj život, a zapravo si sve vreme to radila sebi i sopstvenom životu - navodi se u tekstu.

"Budi ti ***čevita i objasni svoje odluke"

Aida Ćorović očigledno nije smatrala da je ova rasprava završena
Aida Ćorović očigledno nije smatrala da je ova rasprava završena foto: Fonet

Ćorovićeva je Srbljanović poručila i da je "sujetna do nebeskih visina, netolerantna i nespremna da čuje bilo čiji stav, samodopadljiva i pretenciozna, sa viškom samopouzdanja koje bolno govori o obrnuto recipročnom nedostatku emocija, empatije i ljudskosti".

- Budi sada ti ***čevita i odbrani sopstveno odluku i stav. Pusti pljuvanje po društvenim mrežama, batali ovo ponižavanje, ne priliči ni tebi, ni meni, ni bilo kom drugom ko te je, s razlogom, pitao šta radiš....Nećeš više biti osoba kojoj se divim i čiji rad poštujem (doduše, ni sa otvorenim ustima koko bi ti volela), ali mislim da ti, ipak i posle svega ne zaslužuješ da ti se okrenu leđa, pa te molim (ako uopšte molbi mesto u ovom času) da ti ne okrećeš leđa od sebe same, da ne odustaneš od svega što si do sada uradila i stvorila. Nemoj da poverujem da je nekima, uključujući i mene, mnogo važnija i značajnija Biljana Srbljanović od same Biljane Srbljanović. Previše je vredna za sve nas Biljana Srbljanović da bi dopustila da je ubije Leja Keller... - zaključila je Ćorović.

Bonus video:

PRETI DA ĆE SE RAZNETI BOMBOM NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA: Drama u centru Beograda!

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.