Modna dizajnerka Suzana Perić dobila 400.000 iz budžeta za kulturu: NAZIV PROJEKTA JUBILEJ - 20 GODINA RADA SUZANE PERIĆ (FOTO)
Suzana Perić dobila je na kokursu grada 400.000 dinara, Foto: Facebook / Suzana Perić / Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije

ko će kome...

Modna dizajnerka Suzana Perić dobila 400.000 iz budžeta za kulturu: NAZIV PROJEKTA JUBILEJ - 20 GODINA RADA SUZANE PERIĆ (FOTO)

Kako sad ovo?

Objavljeno:

Jubilej - 20 godina Suzane Perić na kokursu grada Beograda dobio je 400.000 dinara. Naime, preduzeće Suzana Perić d.o.o. dobilo je sredstva za (su)finansiranje projekata u kulturi za 2018. godinu u oblasti likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture. U ovoj oblasti, dodeljeno je ukupno 13 miliona za 59 projekata.

Mnogi su se zapitali - kako?

Na Fejsbuku je objavljena fotografija Suzane Perić i Ivone Jevtić, čija je ostavka već zatražena zbog "malverzacija na gradskom konkursu". Korisnici ove društvene mreže zapitali su se na osnovu čega je modna kreatorka Suzana Perić dobila 400.000 dinara gradskog budžeta za finansiranje likovne umetnosti za svoj projekat Jubilej - 20 godina Suzane Perić?

Fotografije je objavila Suzana Perić, još 2016. godine, a po svemu sudeći, dve dame su dobre prijateljice. Suzana je pored zajedničke fotografije i jedne na kojoj je Ivona Jevtić sama, napisala:

"Pedivna Ivona Jevtić. Hvala još jednom".

Da su Jevtić i Suzana Perić bliske prijateljice, potvrđuje i "druženje" za vreme proglašenja rezultata gradskih izbora u štabu SNS.

Suzana Perić i Ivona Jevtić u SNS štabu
Suzana Perić i Ivona Jevtić u SNS štabu foto: Zorana Jevtić

Ostavku sekretarke za kulturu Ivone Jevtić zbog ovog konkursa tražili su i Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije, i inicijativa Ne davimo Beograd. Naveli su da ukoliko nadležni ne preduzmu korake, slede krivične prijave.

Do objavljivanja teksta, nismo uspeli da dobijemo komentar od Ivone Jević, a Suzna Perić nije želela da komentariše bilo šta o ovom konkursu.

Prema rezultatima Konkursa, objavljenim 23. marta na sajtu Grada, za ukupno 411 odobrenih projekata u kulturi i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi, iz gradskog budžeta će u 2018. godini biti izdvojeno oko 116,1 miliona dinara (oko 984.000 evra) za projekte u 13 oblasti.

Oobrena sredstva kreću se u rasponu od 30.000 dinara (oko 254 evra) do pet miliona dinara (oko 42,370 evra), koliko je izdvojeno za aktuelni 15. Beogradski festival igre.

BONUS VIDEO:

Poznati o MMR vakcini

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.