DRUGARICI JE POZLILO, A HITNA NIJE HTELA DA DOĐE U STUDENJAK! Preporučuju nam tabletice i čajeve, a mi se borimo za život!
Nakon optužbe jedne devojke oglasila se i Nada Macura, Foto: Filip Plavčić, Petar Lazović, Zorana Jevtić

kakvo je vaše iskustvo?

DRUGARICI JE POZLILO, A HITNA NIJE HTELA DA DOĐE U STUDENJAK! Preporučuju nam tabletice i čajeve, a mi se borimo za život!

A šta na sve to kaže Nada Macura?

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Na društvenoj mreži "Fejsbuk" se pojavila informacija kako Hitna pomoć ne želi da dolazi na poziv kada je reč o slučajevima iz Studenjaka.

Naime, devojka koja se trenutno nalazi u Studentskom domu tvrdi kako je njenoj drugarici pozlilo, a da se Hitna pomoć nije odazvala. Upravo suprotno, kaže kako se "ubeđivala" sa njima osam minuta nakon čega su je optužili da izmišlja simptome.

Nakon "pregovora" sa Hitnom pomoći, drugaricu kojoj je zdravlje u tom trenutku bilo ugroženo odveli su u KBC Bežanija nakon čega im je rečeno kako je dobro što je došla na vreme.

Ova devojka takođe tvrdi da se Hitna pomoć ne odaziva na pozive u Studenjaku, već da konstantno daju savete i upućuju ih na "tabletice" i čajeve.

foto: Printscreen/facebook

Potparol Hitne pomoći, Nada Macura kaže za Espreso kako su te tvrdnje neosnovane i kako se radi o čistoj laži.

- To nije tačno, Hitna pomoć ide na svaku adresu, a sve zavisi od stepena povreda. Negde se daju saveti, a negde Hitna pomoć interveniše. To je javna ustanova, i mi uvek odlazimo tamo po pozivu, ukoliko slučaj to zahteva. Kada sam radila na terenu, ja sam prva hiljadu puta išla tamo, ovo je neistina, tvrdi Macura.

Ona je dodala kako postoje različiti prioriteti, i da je crveni poziv, poziv prvog prioriteta.

Kada je u pitanju "crveni poziv", mi intervenišemo momentalno. To su pozivi zbog srčanog udara, šloga, hipertenzije, povrede na radu, saobraćajne nesreće, pokušaja ubistva, upotrebe narkotika. Pored toga, postoje i žuti i zeleni pozivi, kao na semaforu, kaže Nada Macura.

Ona je takođe istakla da je optimalno vreme dolaska Hitne pomoći osam minuta, osim kada je gužva u saobraćaju, ali je napomenula kako ambulantna kola tada pale rotaciju.

Izvor iz Studenjaka kaže za Espreso kako im taj problem nije poznat i da su iskustva različita.

- Lično ja nisam imala problem sa Hitnom pomoći, zvali smo ih i zbog radnika i studenta i uvek su došli u kratkom roku. Skoro je jednoj studentkinji pozlilo i Hitna je odmah intrevenisala, priča naš izvor.

Inače, na sajtu Hitne pomoći stoji obaveštenje u kojem piše da Hitnu treba zvati samo u stvarnim i hitnim stanjima.

- Neki od Beograđana pozivanje ovog broja doživljavaju kao zabavu upućujući lažne pozive! Jedan lažni poziv sprečava ekipu da dođe tamo gde je ljudski život ugrožen, a to možete biti i Vi ili neko Vama drag, stoji na sajtu.

Kakva su vaša iskustva?

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.