SVAKO DETE S ANOMALIJOM JE ŠKART, TO JE ZA POD MAČ BATO! Skandalozni stavovi sa profila koji nosi ime srpskog doktora! (FOTO)
Vakcinacija dece, Foto: Facebook

šta je sad ovo?

SVAKO DETE S ANOMALIJOM JE ŠKART, TO JE ZA POD MAČ BATO! Skandalozni stavovi sa profila koji nosi ime srpskog doktora! (FOTO)

Ko stoji iza "problematičnih" komentara?

Objavljeno:

Na čelu grupe roditelja koja je podnela krivičnu prijavu protiv javnih ličnosti koje se bore protiv vakcinacije nalaze se doktori Tomislav Stevanović iz Zrenjanina i Vladimir Cimerman iz Beograda.

Stevanović je izjavio da je cilj krivične prijave da se "stane na kraj antivakcinalnom lobiju i šarlatanima koji poslednjih godina šire strah u vezi sa vakcinacijom i uvaljuju svoje šarlatanske metode lečenja”.

- Svaki pokušaj priznatih epidemiologa i imunologa da edukuju stanovništvo u vezi sa vakcinacijom oni su osujetili svojom antipropagandom, pre svega na internetu. Na taj način širili su paniku, a to je za direktnu posledicu imalo opadanje broja vakcinisane dece i pojavu morbila. Ovde ima elemenata za krivičnu prijavu, a na tužilaštvu je da odluči - naveo je Stevanović.

On kaže da su Jelena Karleuša, Maja Volk, Miroljub Petrović i Mirjana Bobić Mojsilović svojim istupima u medijima i na društvenim mrežama doprineli širenju straha od vakcine.

S druge strane, Dr Cimerman je žestoki protivnik stavova za koje se zalaže, dr Slađana Velkov, a tiču se obavezne vakcinacije. Naime, Velkov je poznata po tvrdnji da vakcine ne štite već izazivaju bolesti.

Zatražite od doktora koji daje detetu vakcinu da potpiše izjavu da prihvata krivičnu i materijalnu odgovornost za sve negativne posledice vakcine. Videćete da, od doktora do ministarstva, niko neće smeti da vam potpiše izjavu. Prilikom nabavke vakcina, proizvođači se odriču odgovornosti za negativne efekte, tvrdi Velkov.

Ipak, Vladimiru Cimermanu je 8. marta 2017. godine stigla krivična prijava Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP Srbije KU broj 34/17, a na teret mu je stavljeno ugrožavanje sigurnosti dr Slađane Velkov, poznate protivnice obaveznog vakcinisanja.

Cimerman je prihvatio nagodbu sa tužilaštvom, priznao krivicu i obavezao se da plati novčanu kaznu u visini od 50.000 dinara.

Krivična prijava Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP Srbije
Krivična prijava Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP Srbijefoto: Privatna arhiva

Pored toga, Vladimir Cimerman je skrenuo pažnju na sebe zbog komentara i poruka sa profila na Fejsbuku koje nosi njegovo ime.

U porukama stoji kako, navodno, ko god stoji iza profila Cimerman decu s Daunovim sindomom "proglašava" za škart i "šalje pod mač".

Internet prepiska
Internet prepiskafoto: Privatna arhiva

Takođe, na osnovu poruka, vidimo da on bez zadrške naziva decu sa Daunovim sindromom imbecilima i idiotima.

foto: Privatna arhiva

Praktikuje često crni humor, a prozivke dece sa posebnim potrebama mu očigledno "idu od ruke".

Internet prepiska
Internet prepiskafoto: Privatna arhiva

Kako pišu određeni mediji, Vladimir Cimerman iz udruženja "Građani protiv šarlatanstva“, zajedno sa organizacijom "Pedijatrija zasnovana na dokazima" nastaviće sa pokušajem da stanu na kraj kako kažu "štetnom, antivakcinalnom lobiju“.

Espreso je poslao poruku "dr Cimermanu", ali on nije želeo da odgovori pod punim imenom i prezimenom. Nakon što je napravio lažni profil, usledile su manipulacije odgovorima, kao i pretnje prestankom komunikacije.

foto: Printscreen/facebook

U poslednjoj poruci pak on je tvrdio da je otvoren njegov lažni profil i da je sa njega ispisan određen broj problematičnih komentara.

- Potom su te problematične komentare uslikali pa ih onda u jednoj velikoj akciji podelili svuda po internetu - tvrdi on.

Tako je, kaže, završio i u nacionalnim medijima.

- Dakle, to je direktan napad na moju ličnost, i nakon skupljanja svog materijala angažovan je advokat koji će podneti krivičnu prijavu - kazao je on u izjavi za naš portal.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.