Kad poštuješ druge, ti si izdajica svog, e, to je najveći problem: Enisa Bešlagića napadaju zbog govora ljubavi, NIKOLA KOJO BESAN zbog toga! (VIDEO)
Enisa Bešlagića napadaju zbog govora ljubavi, NIKOLA KOJO BESAN zbog toga, Foto: Beta / Saša Đorđević, Printscreen Youtube

GLUMAC u govoru bez cenzure

Kad poštuješ druge, ti si izdajica svog, e, to je najveći problem: Enisa Bešlagića napadaju zbog govora ljubavi, NIKOLA KOJO BESAN zbog toga! (VIDEO)

Mene prepoznaju u Doboju i Banjaluci i niko mi nije rekao "gde si balijo"....

Objavljeno:

Novi projekat "USAID Bosnia and Herzegovina" pod nazivom reGeneracija koji implementiraju International Republican Institute (IRI) i Udruženje Magacin Kabare, je u sarajevskom hotelu Hills okupio preko 200 učesnika i predavača na velikom Samitu mladih.

Drugog dana Samita sa mladima su razgovorali neki od najpoznatijih filmskih umetnika iz regiona, kao što su: Nikola Đuričko, Enis Bešlagić, Slavko Sobin, Visar Vishka i Aida Begić. Cilj ovog Samita bio je da učesnicima omogući efektnije zagovaranje pomirenja i pitanja koja proističu iz diskriminacije, nacionalizma unutar njihovih zajednica, ali i izvan njih.

On je održao "Govor pomirenja" u kome je istakao da je biti glumac u Bosni skoro nemoguća misija.

Ne znam koliko jezika moraš da znaš da bi ovde uspeo, a opet da si svoj. Mene prepoznaju u Doboju i Banjaluci i niko mi nije rekao "gde si balijo". Ne treba se bojati razbijati predrasude. Kad sam snimio "Ivkovu slavu" počeli su moji problemi. Prozivaju me da snimam "Ivkovu slavu" za vreme Bajrama. Bila mi je čast kada me je Dragan Nikolić nazvao kolegom, mi nismo imali predrasude. Šalio sam se kako je stigao "živi primerak muslimana iz Sarajeva". Ne onaj iz rata, već pravi, živ Bosanac i tako počinje moj odnos sa srpskim glumcima, humorom. Kako sam krenuo da razbijam predrasude, stvorio sam prijatelje. Kad sam počeo da snimam "Našu malu kliniku" onda sam ustaša, jel da? Decu sam naučio da deli ljude na dobre i loše i to je jedina podela, rekao je glumac.

On je dodao da ga političari u BiH doživljavaju kao klovna, iako je mnogo vremena potrošio na svoj "Govor pomirenja". Shvatio je da u igrama političara ispašta narod, a to ga najviše boli.

U jednom trenutku sam digao ruke i od naroda jer dok političari putuju, i bahate se, narod ćuti i zadovoljava ga činjenica da je Srbin, Hrvat, ili jedan "Bošnjo". Kad poštuješ druge, ti si izdajica svog. Poštovanje drugog je izdaja svog, e to je katastrofa, rekao je Enis.

Pogledajte ceo snimak:

Inače, Enis Bešlagić je glumac i redovni učesnik humanitarnih akciju u Bosni i Hrvatskoj. Ipak, on već dugo ne snima, već ga možete videti u nekoj reklami, ili reprizi neke serije. Kako su mnogi mediji pisali, uloga nema, nema poziva, tu i tamo poneki angažman kao voditelj.

Nikola Kojo je na svom Tviter profilu objavio njegov "Govor pomirenja" uz komentar:

- Ovakvog čoveka trenutno organizovano napadaju u BiH zbog govora ljubavi...Osvestite se. I ovo ludilo će proći, napisao je Kojo.

Podsećamo, Bešlagić je poslednjih sedmica dospeo u fokus javnosti između ostalog i zbog najave banjalučkog SDP-a BiH da će glumca predložiti kao kandidata za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. Glumac je i ranije kritikovao političare u BiH, a posebno na dodeli Večernjakovog pečata u Mostaru, kada je pred političarima poslao snažnu i emotivnu poruku.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.