PA, OVO JE LUDILO: Srbi su narod najstariji, iz njihovog gena potiču Hrvati, Bosanci i Arijevci! A šta Albanci i Makedonci kažu na to? (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Printscreen/Google Maps, Nebojša Mandić, Ilustracija/Espreso.co.rs

HIT!

PA, OVO JE LUDILO: Srbi su narod najstariji, iz njihovog gena potiču Hrvati, Bosanci i Arijevci! A šta Albanci i Makedonci kažu na to? (FOTO)

Izgleda da svaki narod ima svoju teoriju o poreklu

Objavljeno:

Tvrdnje američkog biohemičara ruskog porekla, Anatolija Kljosova da su Srbi najstariji narod u više navrata privlačile su pažnju srpskih medija, ali izgleda da svaki narod ima svoju teoriju o poreklu.

Prema Kljosovu, gen R1A1, koji je najčešći u dinaridskom području Balkana i ponekad se naziva “ilirskim”, pokazuje da su od Srba potekli svi današnji Sloveni, uključujući i Hrvate i Ruse, ali i većina naroda Evrope.

Ipak, neki mediji su otišli tako daleko da su izneli tvrdenje kako je naučno dokazano da su Srbi najstariji narod iz čijeg gena potiču Hrvati, Bosanci i Arijevci.

Ipak, svaki narod ima svoje tvrdnje, pa su tako hrvatski mediji pisali da su Hrvati najstariji narod u Evropi.

Kod suseda, "biofizička antropologija je (navodno) potvrdila da su Crnogorci starosedioci", Bošnjaci tvrde da su oni najstariji narod na Balkanu, a Albanci opet imaju svoju teoriju.

Na jednom mestu to izgleda otprilike ovako:

Dakle, svako drži svoju stranu! I ne pušta!

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.