OVA ZVERKA JE NAJSKUPLJA NA SAJMU AUTOMOBILA! Ima ih samo 70 NA SVETU, A TEK KAD VIDITE CENU! (FOTO) (VIDEO)
Najskuplji eksponat je Lamborghini Huracan GT3 koji je izložen u hali 1, Foto: Espreso

možemo samo da ga gledamo

OVA ZVERKA JE NAJSKUPLJA NA SAJMU AUTOMOBILA! Ima ih samo 70 NA SVETU, A TEK KAD VIDITE CENU! (FOTO) (VIDEO)

On je samo jedan od 70 proizvedenih primeraka ove verzije

Objavljeno: 09:24h

Sajam automobila "DDOR BG Car Show 06" i Međunarodni sajam motocikala "Motopassion" otvoreni su na Beogradskom sajmu i trajaće do 28. marta.

Na sajmovima je 379 izlagača iz dvadesetak zemalja koji predstavljaju 34 automobilska brenda i 36 brednova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala.

Najskuplji eksponat je Lamborghini Huracan GT3 koji je izložen u hali 1. On je samo jedan od 70 proizvedenih primeraka ove verzije.

Pogledajte kako je izgledalo izlaganje ovog automobila:

Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem.

Cena ove skupocene igračke iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu - još oko 300.000.

foto: Filip Plavčić

Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara, a naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja.

Kako je i sam rekao, ovaj automobil će ostatii neostvareni san mnogih, ali se nada da će Lamborgini umeti da ceni ovu mašinu.

Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović se nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja
Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović se nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja foto: Fonet

Nije potrebno mnogo pričati o ovom automobilu, dovolno je pogledati ga i zaključiti koliko je on poseban. Automobil je marke Lamborghini Huracan i to je zapravo baza, a onda se od njega napravi pravi trkački automobil, a to izgleda ovako. Ima 610 konjiskih snaga, to je pravi motor i moram priznati da ne ispunjava baš ekološki standard. Ima više od 1.200kg i u svetu predstavlja nešto što je jako kvalitetno, rekao je Miloš prisutnima.

On je dodao da mu je velika čast što je svoj trkački automobill doveo u Beograd jer je kako je istakao, oduvek sanjao da ono čime se bavi približi ljudima u Srbiji pošto oni nemaju često priliku da viđaju ovakve automobile.

Na sajmovima je 379 izlagača iz dvadesetak zemalja koji predstavljaju 34 automobilska brenda i 36 brednova motocikala
Na sajmovima je 379 izlagača iz dvadesetak zemalja koji predstavljaju 34 automobilska brenda i 36 brednova motocikala foto: Espreso

Miloš se na kraju našalio rekavši da je njegova devojka često ljubomorna na način na koji on gleda ovaj automobil.

foto: Filip Plavčić

Miloš Pavlović je, inače, već četvrtu godinu za redom deo grupe fabričkih vozača programa Lambroghini Squadra Corse. Na kraju 2014. godine postao je evropski i svetski šampion u Lamborghini Blancpain Super Trofeo šampionatu, a od 2015. godine učestvuje na trkama u zavisnosti od obaveza.

Miloš se sa Huracanom GT3 takmičio kao član timova na trkama izdržljivosti (24, 12 ili 6 časova), ili na "sprint" trkama u okviru prestižnog nemačkog ADAC GT3 šampionata. Jedan je od vodećih instruktora Lamborghini akademije.

Bonus video:

NOKAUTIRAO GA ČAMAC! Kod drugog udarca je već bio u nesvesti, ali tu nije bio kraj

(Teodora Radović / Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.