HEROJU S KOŠARA POLICIJA UPALA U KUĆU ZBOG NAVODNE DROGE! Novica živi u nemaštini sa sedmoro dece: Borio sam se za ovu zemlju, a evo kako mi vraća (FOTO)
Novica ima sedmoro dece i sa porodicom živi u jako teškim uslovima, Foto: Facebook

bruka!

HEROJU S KOŠARA POLICIJA UPALA U KUĆU ZBOG NAVODNE DROGE! Novica živi u nemaštini sa sedmoro dece: Borio sam se za ovu zemlju, a evo kako mi vraća (FOTO)

- Policija vodi hajku protiv mene. Zasutavljali su me i pisali kazne dok sam decu vodio u bolnicu jer su imali temperaturu četrdeset, a sad ovo - priča naš sagovornik

Objavljeno: 10:52h
Milica Božinović

Novica Spasić iz Bojnika je odlikovani ratni heroj sa Košara koji je ranjen na Kosovu spasavajući ranjenog druga 1999. godine. Spasić je vojni invalid koji živi sa suprugom i sedmoro dece u bedi, od socijalne pomoći.

Novicu je rat zahvatio dok je služio redovni vojni rok. Tada je izgubio oko, i uprkos žrtvi koju je podneo za ovu državu, ta ista država danas mu je okrenula leđa.

Naime, Novica i njegova porodica jutros nešto pre šest časova, doživeli su šok i neprijatnost u kući u kojoj žive. Nekoliko pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, bukvalno su upali u Spasićev dom radi pretresa, zbog kako je navedeno u naredbi "sumnje da Novica vrši krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Novica je u razgovoru za Espreso.co.rs rekao da ne zna kako da se bori sa hajkom koja se vodi protiv njega, jer novca za advokata nema.

- Ne znam zašto, ali kada je krenula priča o meni 2016. godine, da imam sedmoro dece i da živim u teškim uslovima, počela je s druge strane i hajka na mene od strane policije. Više puta sam vozio decu bez vozačke dozvole jer su mi je oduzeli, a puštaju one u alkoholisanom stanju i neregistrovane. Dete je tad iseklo prst do koske, a oni neće da me puste, nego mi pišu kaznu. Zvao sam neke drugare prvo da me vozi, ali neko radi, neko je u gužvi, znate kako to ide. Pare za taksi nemam, a ovde nešto ni nema taksija. Zaustavljali su me i pisali kazne i dok sam blizance vodio u bolnicu jer su imali temperaturu četrdeset, a jutros je usledio novi šok - priča Novica, dok se u pozadini čuju njegovi mališani.

Novica objašnjava da je problem sa vozačkom dozvolom bio lekarsko uverenje, ali da je na kraju uspeo da ga izvadi. Čak i nakon toga, svakodnevno je kažnjavan zatvorom ili novčanim kaznama.

- Prošao sam sve testove, dobio uverenje kako bih izvadio vozačku, a oni su onda nastavili da mi pišu kaznu, pa su mi je oduzeli.

On dodaje da su ga više puta do sad pretresali bez razloga, uprkos tome što su videli da su mu deca u lošem zdravstvenom stanju i da ih vozi kod lekara. Ipak, kako kaže, jutrošnji upad je bio vrhunac napada na njega i njegovu porodicu.

- Upali su u kuću sa neispravnim nalogom. Napisali da sam 1997. godište. Sumnjiče me da proizvodim drogu i prodajem. Pa da se bavim time, valjda bih imao novca da odem odavde i pružim bolji uslove za život svojoj porodici. Pretresli su sve, nisu našli ništa, naravno, jer ničega ni nema. Time se ne bavim, pa da se bavim imao bih para i ne bih se patio sa socijalnom pomoći. Uopšte ne razumem o čemu se ovde radi - priča Novica.

Kako kaže, poslednje tri godine preživljava toruturu od strane pripadnika policije, ali da ne može ništa da uradi, jer nema novca za advokata.

- Ovo jutros je bilo strašno. Uznemirili su mi decu, uplašili ih, plakali su, a čemu sve to? - pita se naš sagovornik.

- Ne znam kako da se borim, novca za advokate nemam. Znate, ja tokom rata nisam branio samo narod. Branio sam i državu, a evo kako mi ta ista država vraća.

Osim u levo oko, ranjen i u levu nogu, a traume koje je doživeo na ratištu proganjanju ga i danas.

Novica je u vojsku otišao sa 18 godina 23. marta 1998. Istog datuma 1999. godine, dan pre početka rata na Kosovu, istekao mu je vojni rok. Ipak, on je odbio da ostavi drugove i ostao je da se bori uz njih do kraja.

Supruga Novice Spasića, Jelena, rekla je za naš portal da je šokirana svime što se događa, te da je jutros zanemela kada je policija upala u njihov dom.

- Odmah sam im tražila nalog. Deca su se probudila, plakali su, nisam znala šta da radim. Sve ovo je veliki stres. Pa mi jedva skupimo novac za Novicine lekove, kakva crna droga - priča očajna žena.

Danas je Novica optužen da je "narko diler", iako je krvario do poslednjeg trenutka i borio se protiv NATO bombi.

Postavlja se pitanje - da li jedan ratni veteran i njegova porodica zaslužuju ovakvo ophođenje? Ima li srpskoj sramoti kraja?!

BONUS VIDEO:

Redakcija Espresa je trčala sa Igorom Kovačevićem u akciji SMS za kilometar!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.