UDOVIČIĆ MEĐU PET NAJVEĆIH SRPSKIH SPORTISTA, MOŠO ODALOVIĆ MEĐU PET PISACA! Udžbenik za šestake uzburkao strasti!
Foto: Marina Lopičić, Wikipedia, Ilustracija

ma, daj!

UDOVIČIĆ MEĐU PET NAJVEĆIH SRPSKIH SPORTISTA, MOŠO ODALOVIĆ MEĐU PET PISACA! Udžbenik za šestake uzburkao strasti!

Tviteraši autorima udžbenika zameraju nekoliko stvari

Objavljeno: 12:21h

Novi gaf u srpskim udžbenicima usijao je društvene mreže!

Naime, reč je o udžbeniku za 4. razred, i to tabelom u kojoj su pobrojani značajni srpski pisci, slikari i sportisti u 20. i 21. veku sa kojima se đaci moraju upoznati.

Ono što tviteraši najviše zameraju autorima udžbenika jeste to što se među najznačajnim sportistima nalazi Vanja Udovičić, za kog mnogi smatraju da mu tu nije mesto.

foto: Marina Lopičić

- Ne može da bude ni među 6 najznačajnijih vaterpolista. Da ne pričamo da je stavljen pre fudbalera, rukometaša, odbojkaša...

- Dobar vaterpolista, ali ima bar 7 boljih od njega!

- To što je Šapić proglašen najboljim vaterpolo napadačem svih vremena, Ceca Kitić najboljom rukometašicom, se ne računa? Očekivano.

- Igor Milanović, Aleksandar Šapić, Vladimir Vujasinović, Ivana Španović, Dragan Kićanović, Radivoje Korać, Veselin Vujović... Udovičić nije među prvih 30 - samo su neki od komentara o sportu.

Takođe, među najznačajnijim piscima našao se pesnik koji, kako mnogi smatraju nije jedan od najznačajnijih. Reč je o Moši Odaloviću, srpskom pesniku za decu i mlade, koji je dobitnik više nagrada, među kojima i Vukova nagrada, Nagrada Desanka Maksimović, Povelja Zmajevih igara i mnoge druge.

Moša Odalović među najznačajnijima?
Moša Odalović među najznačajnijima? foto: Wikipedia

Međutim, mnogi smatraju da se ispred Odalovića, čija dostignuća niko ne spori mogao naći neki od značajnijih srpskih pisaca.

- Ipak mislim da je mnogo gore što među slikarima iz XX i XXI veka nema nijednog savremenog, živog slikara! Dok među piscima, osim Andrića, svi su pesnici. I da li iko zna ko je Moša Odalović?

- Ja sam pročitala knjiga i knjiga ali za Mošu nisam čula.. mogao je da bude Milan Rakić na primer..

- Verovatno nije loš pesnik i dobar je čovek, ali zar ga to kvalifikuje da se nađe u čitanci za IV razred, rame uz rame” sa Ivom Andrićem i Duškom Radovićem???

Bonus video:

U ŽELEZNIKU KOLAPS, SVE STOJI, NIŠTA BOLJE NIJE NI KOD ADE: Snežno jutro u Beogradu zakočilo saobraćaj!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.