Rodiš dete, pa brineš da li će ga oteti, pokositi male boginje, linčovati u školi ili će ga pozvati u Gvozdeni puk da ratuje! OVAJ TVIT JE PODELIO SRBIJU!
DECA U VRTIĆU, Foto: Fonet

Tantalove muke

Rodiš dete, pa brineš da li će ga oteti, pokositi male boginje, linčovati u školi ili će ga pozvati u Gvozdeni puk da ratuje! OVAJ TVIT JE PODELIO SRBIJU!

Nakon vesti da će žene dobijati novčanu pomoć kao meru za podsticaj rađanja, mnogi su se oduševili. Ipak, ima i onih koji u ovom ne vide ništa dobro...

Objavljeno: 19.03.2018. 16:49h

Da je Srbija zemlja u kojoj više ljudi umre nego što se rodi, istakao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da naša zemlja trenutno ima 6.995.808 stanovnika, ali da će, ako se nastave negativni demografski trendovi, do 2060. imati između 3,9 i 5,5 miliona stanovnika.

Zbog ovih zabrinjavajućih činjenica Vučić je objavio informaciju koja je obradovala mnoge žene.

Za prvo dete majke će dobijati jednokratno 100.000 dinara. Za drugo dete 10.000 mesečno, i to 24 meseca. Majka koja rodi treće dete imaće 12.000 mesečno u toku deset godina, a za četvrto dete za taj period ukupna pomoć će iznositi 18.000 evra. Država će obezbediti da svakog meseca majke na račun dobiju taj novac - rekao je Vučić.

Ipak, nakon što je objavio ovu vest, bilo je i onih koji misle da Srbija "nije vredna" rađanja dece jer oni, a ni roditelji ne dobijaju ništa dobro.

Na jednom Tviter nalogu je osvanuo tvit koji su mnogi građani podržali.

- Rodiš dete u Srbiji pa brineš oćel ti ga oteti u porodilištu, oćel ti ga pokositi male boginje u vrtiću, oćel ti ga linčovati u školi, oćel ti ga mobingovati na poslu i da li će ga pozvati u gvozdeni puk da ratuje za ministra Volina. Deca su u srbiji jedna velika sreća.

Na kraju ironičih stihova, autor zaključuje da su deca jedna velika sreća. Barem u Srbiji izgleda da je to ironija. Ili nije?

Šta vi kažete?

Pogledajte bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media