Srbin sa tri sina KUPOVAO DEVOJČICE i terao ih da kradu po Francuskoj! I to nije sve!
Foto: Pixabay

jezivo

Srbin sa tri sina KUPOVAO DEVOJČICE i terao ih da kradu po Francuskoj! I to nije sve!

Banda devojčica najviše je krala nakit, zlato i skupocene satove, prenosi sajt "Lokal"

Objavljeno:

Srbin star oko 60 godina, sumnjiči se da je upravljao bandom tinejdžerki koje je kupovao i terao da kradu po Francuskoj.

Banda tinejdžera, koju većinom čine devojčice od 12 do 16 godina, izvršila je 1.500 provala u gradovima u južnom delu Francuske u proteklih šest meseci, saopštila je francuska policija.

Devojčice koje su bile prodate srpskom bosu za čak 80.000 evra, morale su dnevno da izvrše 10 pljački, upadale su u kuće u selima i na periferiji gradova širom južne Francuske. Nakon što su iz kuća ukrale sve vredne stvari, plen su nosile u kamp u koji su bile smeštene u blizini Avinjona. Srbin koji se sumnjiči je u kampu imao "dva poručnika", a ako bi se devojčice vratile bez plena, bile bi kažnjene, pišu francuski mediji.

- Provalnice su prvo zvonile na vrata, a kada im niko ne bi otvorio, upadale su unutra i krale sve što je bilo vredno - saopštila je policija, dodavši da su zločini počinjeni prošle godine u gradovima od Perpinjana na jugozapadu zemlje do Kana.

Najveći broj pljački izvršen je u departmanu Gar, koji se nalazi u gradu Nim.

Banda devojčica najviše je krala nakit, zlato i skupocene satove, prenosi sajt "Lokal".

Policija je u januaru, posle petomesečne istrage, uhapsila osam osoba u kampu koji se nalazi pored reke u Avinjonu.

Vođa bande Srbin i još 10 osoba, među kojima su i njegova tri sina, uhapšeno je u ponedeljak u blizini Pariza. Srbin, koji ima oko 60 godina, sumnjiči se da je upravljao bandom iz svog doma u blizini francuske prestonice.

Policija je u septembru prošle godine uhapsila dve tinejdžerke koje su provalile u kuću u mestu Vergez u blizini Nima i tada je počela da sumnja da je u pitanju organizovana banda.

Kasnije je otkriveno da su porodice prodale svoju rođenu decu kriminalnoj mreži i za to su dobijale od 40.000 do čak 80.000 evra.

Policija je zaplenila šest kilograma zlata, 430 komada nakita i drugih predmeta velike vrednosti, 25.000 evra u gotovini i 40 skupocenih satova čija se vrednost procenjuje na 150.000 evra. Fotografije ukradenih stvari biće objavljene na Fejsbuk stranici kako bi vlasnici mogli da ih prepoznaju i vrate.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.