NISAM PROBLEM, IMAM PROBLEM: Mladi gumci podržali akciju KOJA JE ZA SVAKO POŠTOVANJE (FOTO)
Akciju su podržali mnogi naši poznati glumci i muzičari, Foto: Filip Plavčić

deca, a ne kriminalci!

NISAM PROBLEM, IMAM PROBLEM: Mladi gumci podržali akciju KOJA JE ZA SVAKO POŠTOVANJE (FOTO)

Ne tako često desi nam se da zaboravimo deca sa problemima u ponašanju nisu “monstrumi” ni “kriminalci” kakvim ih predstavljaju u medijima

Objavljeno:

Deca sa problemima u ponašanju su, i valjda je to svakom normalnom čoveku jasno, samo deca koja su u nekom trenutku napravila pogrešan korak i koja imaju pravo na drugu šansu i mogućnost da promene svoj život.

Upravo kampanja "Nisam problem, imam problem" stavlja u fokus "problematičnu" decu i dostupnost usluga za njih i njihove porodice.

Grad Beograd u okviru svoje Odluke o socijalnim uslugama ne prepoznaje decu sa problemima u ponašanju kao korisničku grupu, a zabrinjava podatak koji govori da je porastao broj dece sa problemima u ponašanju, koja su mlađa od 14 godina i krivično neodgovorna. Grad nema usluge podrške i tretmana za ovu grupu dece, pa pred ovim problemom porodice ostaju nemoćne.

Ova deca sama nisu problem, već su suočena sa raznim izazovima na koje ne znaju kako da odgovore, pa mi, odrasli u gradu, imamo obavezu da im pomognemo kako bi imala šansu za zdravije odrastanje.

Glumac Darko Ivić zaštitno je lice ove kampanje i upravo on u hit ostvarenju "Pored mene" tumači ulogu klinca koji je dežurni problem u našem društvu, bar što se tiče mlađe generacije.

Kako je glumac jednom prilikom i sam objasnio, njega je društvo napravilo takvim kakav jeste, od malena je bio prepušten sam sebi, nateran da se bori sa najsurovijim egzistencionalnim problemima.

- Cilj ove akcije je da se skrene pažnja kako ljudima, tako i upravi Grada Beograda da klinci sa problemom u ponašanju, koji su imali neki sukob sa zakonom ili sa školom, nisu kriminalci i neko ko je zaslužio naslovne strane novina, kao što to danas mediji rade, već su to zapravo deca, u najvećem broju slučajeva, kojima je potrebna podrška - priča glumac i osvrće se na sopstveno iskustvo:

Darko Ivić u razgovoru sa novinarima našeg portala
Darko Ivić u razgovoru sa novinarima našeg portala foto: Filip Plavčić

- Naš cilj, kao i centra GRIG koji je pokrenuo ovu kampanju, je da pružimo konkretan plan i program rada sa ovom decom i ja sam upravo na jednom takvom druženju sa tim klincima prihvatio da budem zaštitno lice ove kampanje zato što upravo u mojoj prvoj filmskoj ulozi tumačim ulogu klinca sa problemom u ponašanju. U suštini svako od nas je pravio neke greške u životu, ali poenta je da ta greška ne čini čoveka, već on treba da se usmeri ka nečemu lepom i kreativnom - kaže Darko.

Viktor Savić
Viktor Savić foto: Filip Plavčić

Pored Darka, ovu akciju su podržali i njegove kolege Viktor Savić, Ivan Jevtović, Olivera Viktorović, Goran Jevtić, reditelj Stevan Filipović, kao i reper Arafat.

Olivera Viktorović
Olivera Viktorović foto: Filip Plavčić

Bonus video

Stefan Nemanjić je čitateljkama Espresa poželeo srećan 8. mart

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.