Srpsko ministarstvo za PACKE IZ EVROPSKE UNIJE tvrdi da su u stvari HVALOSPEVI! (FOTO)
Foto: Printscreen

baš ih briga

Srpsko ministarstvo za PACKE IZ EVROPSKE UNIJE tvrdi da su u stvari HVALOSPEVI! (FOTO)

Iako GREKO zaključuje da je nivo primenjenih preporuka nizak i nezadovoljavajući, i traži od srpskih vlasti izveštaj o napretku do oktobra 2018. godine, Ministarstvo na svom sajtu "gudi" svoju priču

Objavljeno: 17:51h

Hit iz Ministarstva pravde!

Na svom sajtu objavili su vest o izveštaju GREKA (tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije), čiji naslov glasi "Srbija nije primenila nijednu od preporuka da se spreči korupcija među poslanicima, sudijama i tužiocima" ali u potpuno drugačijem svetlu.

Oni su građanima preveli da "Srbija ubrzano radi na ispunjavanju preporuka, i da su u većem delu ispunjene".

foto: Printscreen

Iako GREKO zaključuje da je nivo primenjenih preporuka nizak i nezadovoljavajući, i traži od srpskih vlasti izveštaj o napretku do oktobra 2018. godine, Ministarstvo na svom sajtu "gudi" svoju priču:

"Ministarstvo pravde ukazuje da su borba protiv korupcije i uspostavljanje nezavisnog i odgovornog pravosuđa jedan od glavnih prioriteta Republike Srbije.

Ispunjavanje preporuka GREKA predstavlja proces u kome kontinuirano učestvuju svi državni organi na koje se taj proces odnosi (Narodna skupština Srbije, Ministarstvo pravde, Ministarstvo finansija, Visoki savet sudstva, Državno veće tužilaca, Agencija za borbu protiv korupcije)" - piše u vesti ovog ministarstva, i navode se koraci ka tom cilju, ali se gotovo nigde ne pominje nezadovoljstvo koje je EU telo iskazalo stanjem u Srbiji.

Bonus video:

Pitali smo Beograđane da li je Milan Jevđić, student medicine koji je rekao da nema šta da jede, prevarant ili ne!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.