MLADEN MIJATOVIĆ NAPISAO ROMAN O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Zločin o kom priča Srbija predstavljen iz ugla novinara hronike (FOTO)
Promocija romana "Ubistvo Jelene Marjanović", Foto: Filip Plavčić

PRVI ROMAN

MLADEN MIJATOVIĆ NAPISAO ROMAN O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ: Zločin o kom priča Srbija predstavljen iz ugla novinara hronike (FOTO)

Mijatović je naglasio da njegov roman nije pisan novinarskim stilom

Objavljeno: 16:44h

Novinar Televizije Pink Mladen Mijatović, danas je održao promociju svog prvog romana "Ubistvo Jelene Marjanović".

Mladenu su podršku pružile mnogobrojne kolege novinari, Boža Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, kriminolog Zlatko Nikolić i mnogi drugi. Naravno, uz njega je bila i njegova lepša polovina, Dea Đurđević, koja se, kako je tokom promocije otkriveno, takođe pominje u romanu.

Promocija romana 'Ubistvo Jelene Marjanović
Promocija romana "Ubistvo Jelene Marjanović" foto: Filip Plavčić

U obraćanju medijima, Mijatović je naglasio da njegov roman nije pisan novinarskim stilom, već da ima sve elemente klasičnog krimi trilera.

- U romanu je predstavljeno sve ono što se dogodilo od 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pa do trenutka kada je podignuta optužnica. Ono što je takođe značajno u celoj priči je to što će čitaoci imati priliku da pročitaju i da se upoznaju sa tim kako izgleda policijska istraga. Kako i na koji način rade novinari crne hronike kada izveštavaju o ubistvu - istakao je Mijatović.

Promocija romana 'Ubistvo Jelene Marjanović
Promocija romana "Ubistvo Jelene Marjanović" foto: Filip Plavčić

Kako kaže, roman je zasnovan na istinitom događaju, ali je mnogo toga izmenjeno, prvenstveno zbog dramatizacije, u knjizi ima dijaloga, a pisana je u prvom licu.

On se zahvalio kolegama iz drugih medija, i štampanih i elektronskih, koji su pratili ovaj događaj, koji je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji u protekle dve godine.

- Danas i sutra na kioscima, benzinskim pumpama, knjižarama može se kupiti knjiga. Početni tiraž je 4.000 primeraka - rekao je Mijatović.

Mijatoviću je danas podršku pružila i majka.

Mladen Mijatović sa majkom
Mladen Mijatović sa majkom foto: Filip Plavčić

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je na nasipu u Borči 2.aprila 2016 godine, a njen leš pronađen je narednog dana prekriven žabokrečinom. Njena smrt postala je ubrzo medijska tema broj 1.

BONUS VIDEO:

Pitali smo Beograđane da li je Milan Jevđić, student medicine koji je rekao da nema šta da jede, prevarant ili ne!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.