Bonovi, redovi ili izbegličke kolone: Ovo su najbolje ideje za spomenik Slobodanu Miloševiću!  (FOTO)
Foto: Profimedia, Twitter

UAU!

Bonovi, redovi ili izbegličke kolone: Ovo su najbolje ideje za spomenik Slobodanu Miloševiću! (FOTO)

Nakon inicijative da se podigne spomenik Slobodanu Miloševiću, Tviter se zapalio, a predlozi za spomenik su više nego kreativni!

Objavljeno:

Na pisarnici Skupštine grada Beograda podneta je inicijativa da bivši predsednik SRJ i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) dobije spomenik u glavnom gradu.

Na tu ideju došli su socijalisti koji su uz podršku građana predali zahtev 9. marta 2018. Skupštini grada Beograda. Do konačne odluke čekaće se mesec, dva, a društvene mreže su preplavljene reakcijama na temu.

Neki prete rušenjem, dok drugi podržavaju ovu akciju.

Ne moramo ni da napominjemo da se nakon ove inicijative, Tviter doslovno zapalio.

Pa počnimo.

Prvi u nizu predloga, nalazi se na "umrlici".

- Hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile hiljade, za strah i neizvesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove, piše u satiričnoj umrlici posevećenoj Slobodanu Miloševiću.

Drugi korisnici društvenih mreža imaju nešto složeniju ideju, pa su tako pomislili da se ceo Bulevar nazove po Slobi.

Podsetimo, nakon ofanzive hrvatskih vojnih snaga u akciji "Oluja", u avgustu 1995. godine, oko 200.000 Srba sa područja Republike Srpske Krajine napustilo je svoje domove.

U vreme vladavine Slobodana Miloševića, NATO snage su bombardovale Srbiju, a ruševine se i danas mogu videti u strogom centru Beograda. To je zabeleženo na slici koja je svima dobro poznata.

Neki ipak smatraju, da Milošević već ima svoj spomenik.

A tu su i ponude za prilog za memorijalni centar "Slobodan Milošević". Za one koji ne znaju ovo je bio kupon za hranu, pa ko pre devojci....

A tu je i dopuna za ostale osnovne namirnice.

Neki Tviter korisnici ipak smatraju da ne treba biti mnogo kreativan.

Za kraj, klasika.

Podsetimo, podnosioci inicijative za spomenik smatraju da je Milošević jedan od najvećih državnika moderne Srbije koji nije dozvoljavao da bilo ko ponižava srpski narod, uveo je višestranačje i branio je zemlju od NATO-a, kao i da postoji moralna obaveza da mu se na ovakav način građani Srbije oduže.

Podršku inicijativi potpisom je pružio počasni predsednik SPS i poslanik Milutin Mrkonjić, a podršku je dao i nekadašnji ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović. Članica Inicijativnog odbora Jovana Dimitrijević je rekla da su "krucijalne istorijske činjenice koje Miloševiću niko ne može osporiti" Dejtonski sporazum, Rezolucija 1244 i "herojska odbrana Srbije, srpskog naroda i njega samog pred Haškim tribunalom".

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.