Tajne frizerskih salona za ulepšavanje pasa! Posetili smo jedan i otkrili koja to FRIZURA ZA PSA KOŠTA I 90 EVRA (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

briga o psima

Tajne frizerskih salona za ulepšavanje pasa! Posetili smo jedan i otkrili koja to FRIZURA ZA PSA KOŠTA I 90 EVRA (FOTO)

Volite svoje kućne ljubimce i brinite o njima jer su oni vaši najbolji prijatelji!

Objavljeno:

Ukoliko imate ljubimca koga obožavate, za koga ne žalite da izdvojite novac ni vreme, u Beogradu postoje saloni za ulepšavanje, koji pored šišanja, nude i savete vezane za negu kože i dlake.

U njima će vam okupati i fenirati ljubimce, trimovati pse, rašćebavati ih, furminirati ih, očistiti im uši ili im iseći nokte.

Za jedno šišanje u salonu za pse potrebno je izdvojiti najmanje 2.000 dinara, a jedan takav tretman morate zakazati par dana unapred! Za one sa "plićim" džepom, postoje grumeri koji dolaze na vašu adresu, pa se standardna cena tretmana od 2.000 dinara umanjuje za oko 500 dinara, ali sem sređenog psa često dobijete i punu kuću upornih dlaka koje je vrlo teško očistiti.

Posetili smo jedan od popularnih salona za negu pasa u centru grada.

Vlasnica salona je istakla kako živimo u vremenu u kojoj vlada besparica, pa narod teži jeftinijim cenama. Ipak, kako kaže, ljudi ipak na kraju cene kvalitet.

Pre svakog šišanja bitno je da se pas dobro isčetka. Šišanje je

proces koji traje oko 2 h, rekla nam je vlasnica.

Ona je dodala kako je kozmetika za pse najbitnija, a šampon je presudan jer većina pasa ima jako osetljivu kožu.

foto: Filip Plavčić

Pitali smo je i da li može da dođe do povrede prilikom sečenja noktiju.

- Tokom sečenja noktiju kod pasa može da dođe do povrede, ali treba poznavati dobro anatomiju, gde je unutra nerv, koliki je i pod kojim uglom se seku. Bitno je da se pas ne povredi, zato i sve radimo sa posebnom pažnjom. Sečemo do granice do koje može. Ako kojim slučajem dođe do povrede postoje sredstva koja trenutno zaustavljaju krvarenja.

No, i tokom šišanja brkova psa mora da se vodi računa.

- Oko njuške i nosa vodi se jako računa da se ništa ne steže, i ne stiska. Posebno vodimo računa kada su pudle u pitanju. Bitno je da se ništa ne radi na silu,nema vezivanja, batinjanja... U pitanju je jedna kompletna briga kako o njušci, tako o noktima, a ujedno i o intimnim regijama - govori naša sagovornica.

Da li oko upale ušiju treba posebna nega i obavezan odlazak kod veterinara?

- U slučaju upale ušiju psi mogu da dođu, ali da upala nije toliko jaka jer pas ne sme da trese glavu ili da je drži na stranu, a ne sme ni da curi nikakav iscedak. Svakako je bitno da ako postoji upala skrenemo na to pažnju vlasniku.To se sređuje sredstvima za ciščenje, a uvek i isčupamo suvišne dlačice. Ipak, najbitnije je da se ode kod veterinara i da se nikako ne daju lekovi na svoju ruku.

Šta raditi u slučaju da pas ima krpelja?

- Nije preporučeno da se krpelji samo isčetkaju zato što kod krpelja može rilica da ostane unutra i onda će se krpelj obnoviti. Zapravo, samo će još dublje ući pod kožu. Postoje alatkice za skidanje krpelja kao i sredstva. Ako možemo da ga izvadimo, mi to i uradimo.

foto: Filip Plavčić

Izlozbe pasa su jako popularne u današnje vreme. Tu se prave razne frizure i ulepšavanja. Da li kod vas postoji opcija da se pas sredi za takmičenje?

- U našem salonu se rade izložbene frizure kao i frizure sportske varijante.Ne rade svi saloni to, nego samo nekolicina. Ja sam lično majstor oštre dlake, to jako radim jako dobro. Dobili smo 308 pehara za frizure, navodi naša sagovornica.

foto: Filip Plavčić

Podsećamo, mnogi saloni nude posebne frizure i boje za pseću dlaku, pa tako vaš četvoronožni prijatelj može izgledati kao roze šahovska tabla po ceni od oko 80-90 evra. Osim šišanja, u ponudi su i razne druge usluge, te vašem ljubimcu možete obezbediti prevoz do salona, dnevni pansion, kupanje i feniranje, sečenje i lakiranje noktiju.

Pogledajte bonus video :

(Teodora Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.