PUTINOVI NOĆNI VUKOVI STIŽU U BEOGRAD: Bajkere koji su na crnoj listi SAD predvodi Hirurg!
Noćni Vukovi u Beogradu, Foto: Stefan Jokić

Braća

PUTINOVI NOĆNI VUKOVI STIŽU U BEOGRAD: Bajkere koji su na crnoj listi SAD predvodi Hirurg!

Noćni vukovi su najveća bajkerska grupa iz Rusije, koja je najpoznatija po prijateljstvu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, za nekoliko dana doći će u Beograd.

Objavljeno: 11:32h

Putinovi „Noćni vukovi“ sa Aleksandrom Zaldastanovim zvanim Hirurg na čelu dolaze u izvidnicu u Srbiju, i to samo nekoliko dana nakon najnovijih pretnji i pritiska koji su nam stigli iz „američke kuhinje“.

„Noćni vukovi“ su najveća bajkerska grupa iz Rusije, koja je najpoznatija po prijateljstvu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, za nekoliko dana doći će u Beograd. Slučajno ili ne, njen dolazak će uslediti odmah posle skandalozne izjave generala NATO Ketrisa Skaparotiija da su Srbija i srpski narod najveći problem na Balkanu. On je dodao da je Alijansa spremna da reaguje da bi sprečila dalje razvijanje „ruskog kancera u regionu”!

Takođe, njihova poseta desiće se i nakon važnog sastanka Vesa Mičela, pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, sa državnim vrhom Srbije.

Ko je Zaldastanov?

Aleksandar Zaldastanov, vođa „Noćnih vukova“, nezvanično je treći čovek Rusije, najbolji drugar Vladimira Putina, osvedočeni pravoslavac i veliki prijatelj Srbije, a oko vrata nosi svoj grb, osveštan u svim manastirima na Svetoj gori! Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, rođen je na Bogojavljenje, 19. januara 1963. u SSSR, u lekarskoj porodici. Poznat je po ljubavi prema Srbiji i srpskom narodu. Bajk-šou u Sevastopolju i Novorosijsku 2011. posvetio je upravo Srbiji, uz objašnjenje da je u divljenju i poštovanju prema srpskom narodu našao inspiraciju.

„Noćni vukovi“ će se iz naše zemlje zaputiti u Republiku Srpsku, a prema rečima našeg izvora, u Srbiju dolaze sa misijom da utvrde koliki je stvarno ruski uticaj ovde i saznaju kako reagujemo na poruke koje dobijamo iz Amerike.

- „Noćni vukovi“, njih 15, u Beograd stižu 19. marta, a tura nosi naziv „Ruski Balkan“. Sigurno je da se neće samo provozati kroz Srbiju, nego će imati i niz važnih sastanaka. Tokom svoje turneje, osim u Beogradu, boraviće i u Nišu, Novom Sadu, a potom u Bijeljini, Brčkom,Banjaluci, Doboju i Višegradu, gde bi trebalo da se sastanu sa Emirom Kusturicom - kaže izvor .

Stručnjaci podsećanju da „Noćni vukovi“ nisu obični bajkeri, već da će ono što po povratku u Rusiju prenesu državnom vrhu uticati na dalju politiku Rusije prema našoj zemlji.

- „Noćni vukovi“ su jedna organizacija bajkera, ali imaju mnogo političke konotacije, oni su dosta povezani sa političkim strukturama u Rusiji i veoma su uticajni. Svoja iskustva koja budu imali na proputovanju kroz Balkan i Srbiju preneće u Rusiju i nema sumnje da će njihovo mišljenje jako uticati na postupke Rusije i njenu politiku na ovom području. Vrlo je moguće i da će prilikom posete Srbiji imati sastanke sa nekim našim političarima, i da to neće biti javno. Poznato je da je Putin kada je bio u Srbiji prvo otišao da se vidi sa skupom srpskih bajkera, pa tek onda sa nekim političarima. Vukovi su, ponavljam, povezani sa državnim vrhom Rusije i veoma je bitno da budu ljubazno i dobro dočekani kada budu došli kod nas - komentariše Mišel Zubenica, izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku.

Sastanak sa Dodikom

„Noćni vukovi“ bi trebalo da posete Banjaluku 21. marta, a kako je predviđeno njihovim planom putovanja, sastaće se i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Dodik je 9. januara ove godine, obeležavajući Dan Republike Srpske, odlikovao „Noćne vukove“ zbog njihovog „posebnog naglaska na afirmaciji ljudskih prava, tolerancije među ljudima, vladavine prava i slobode i jačanju prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i RS“.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra je da je dolazak „Vukova“ ništa drugo nego potvrda srpsko-ruskog prijateljstva.

- Oni su ljudi koji su u bliskim odnosima sa ruskim državnim vrhom i njihov dolazak ima simbolički značaj, on predstavlja jednu vrstu potvrde rusko-srpskog prijateljstva jer oni ne dolaze nigde gde takvo prijateljstvo ne postoji. Oni dolaze u Srbiju, pa u Republiku Srpsku, sastaće sa Srbima iz Crne Gore, i sve to ima simboličku poruku da nas Rusija podržava, ali ne samo zvanično nego i kroz dubinske pore društva - kaže Anđelković.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodikfoto: Beta

Na crnoj listi

Predsednik SAD Barak Obama je 2014. „Noćne vukove“ stavio na crnu listu. Istom odlukom na crnu listu je stavljen i Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, vođa „Noćnih vukova“.

BONUS VIDEO:

Saša Janković, konferencija

(Espreso.co.rs / Alo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.