NOVINARI PINKA BANULI NA PRES KONFERENCIJU SAŠE JANKOVIĆA, A ONDA JE KRENULA PREPIRKA! Pogledajte šta su rekli jedni drugima (VIDEO)
Janković je komentarisao izborne rezultate i pričao o budućim planovima, Foto: Filip Plavčić

buran pres

NOVINARI PINKA BANULI NA PRES KONFERENCIJU SAŠE JANKOVIĆA, A ONDA JE KRENULA PREPIRKA! Pogledajte šta su rekli jedni drugima (VIDEO)

Janković i Veljanovski su pokušali da objasne novinaru Pinka, ali on nije odustajao

Objavljeno:

Na konferenciji koju je organizovao lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, došlo je do prepirke između novinara televizije Pink i Jankovića.

Novinar ove televizije pitao je Jankovića kako komentariše to što Dragan Đilas nije dozvolio ekipama 7 medijskih kuća ulazak na konferencije za novinare, i da li to podržava ili ne.

- Poštovani gospodine, vi ste došli nepozvani na ovu konferenciju, i mi smo kao kulturni ljudi odlučili da ne pravimo bilo kakve scene. Ne pada mi ni na kraj pameti da razgovorom ili odgovaranjem na takva pitanja učestvujem u obmanjivanju Srbije, što je vaš zadatak. Vaša televizija umesto da informiše građane, vaša televizija obmanjuje građane Srbije, i šta god ja rekao, vi pustite ono što vi hoćete i izvučete iz konteksta na vaš način. Ja razumem da je to vaša odluka da tako radite, ali molim vas da prihvatite našu odluku da mi ne želimo da učestvujemo u obmanjivanju Srbije. To što vi radite nije novinarstvo - rekao je lider PSG.

Pogledajte kako je to izgledalo u videu:

- Niste mi odgovorili da li podržavate takav odnos ili ne? - pitao je novinar Pinka.

- Ja sam vam sada upravo odgovorio - rekao je Janković.

- Znači podržavate Dragana Đilasa i to što ne dozvoljava medijima da prisustvuju? - pitao je novinar.

- Nemojte molim vas da izvlačite iz konteksta - uključio se i član predsedništva PSG Rade Veljanovski.

Janković je rekao da upravo zbog načina na koji se ponaša novinar Pinka i kako izvlači iz konteksta ne može da mu odgovori.

- Vi stavljate u kontekst koji je nepostojeći. To nije novinarstvo, to je obmanjivanje građana, i zbog toga nijedan odgovor na bilo koje pitanje ne može da doprinese informisanju nego dezinformisanju građana.

Evo malopre ste rekli da smo nepozvani. Kako smo nepozvani ako smo poslali akreditaciju?

- Sama činjenica da ste ovde i da postavljate pitanje znači da vam niko nije uskratio tu mogućnost je deo odgovora na vaše pitanje. Veliki broj stručnjaka je dao svoje mišljenje kako su se neki mediji ponašali. Imamo situaciju u kojoj jedan broj medija gazi apsolutno sve profesionalne i etičke standarde. To što mi nemamo institucije kojima je zadatak da intervenišu, u ovom slučaju REM i što on dopušta jednom broju elektronskih medija da se tako ponašaju je takođe deo drastično poremećene situacije u našoj zemlji - rekao je Veljanovski.

Bonus video:

Maja Gazdić, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.