BURA U ŠAPCU NAKON SMRTI SEDAM BEBA: Nema krivice lekara?!
Smrt sedam beba za dva meseca normalna za statistiku Srbije, Foto: Printscreen Youtube

Niko nije kriv?

BURA U ŠAPCU NAKON SMRTI SEDAM BEBA: Nema krivice lekara?!

Menadžment objašnjava da su od sedam beba tri bebe mrtvorođene, dok su još četiri rođene prerano

Objavljeno:

U Šapcu bura zbog navodne smrti sedam beba za dva meseca. Tri mrtvorođene, četiri rođene rano.

U opštoj bolnici “Laza K. Lazarević” u Šapcu, tokom prva dva meseca 2018. godine rođene su 162 bebe, a preminula je samo jedna, saopštio je menadžment ove ustanove povodom tvrdnji da je u porodilištu umrlo čak sedmoro novorođenčadi. Ovim povodom u šabačkom porodilištu sproveden je inspekcijski nadzor i unutrašnja kontrola, kojom je utvrđeno da propusta lekara - nema.

Tragom ove alarmantne vesti, koja je nedavno osvanula u medijima, a koju ovdašnji lekari kategorički pobijaju, direktnog sagovornika, ipak, nismo našli. Direktor dr Slobodan Popović samo nam je kratko rekao da se odgovor na svako pitanje nalazi - u saopštenju.

U tom saopštenju, menadžment objašnjava da su od sedam beba tri bebe mrtvorođene, dok su još četiri rođene prerano. Zbog toga su odmah morale biti upućene u tercijarne ustanove gde lekari nisu uspeli da se izbore za njih.

Mrtvorođene bebe su one kod kojih je na prijemu u Službi ginekologije konstatovano da fetus nema srčane radnje. Najčešći razlozi za ovo su nekontrolisane trudnoće, anomalije, te prevremena rođenja, navodi menadžment bolnice.

Iako neslavne, ovakve brojke su, kaže se u saopštenju, uobičajene i za opštu bolnicu, i za teritoriju grada, kao i za statistiku Srbije.

Bonus video:

(KURIR TV) BURNO JUTRO U BEOGRADU: Autobus smrskao auto na Obrenovačkom putu

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.