ČAK SEDAM BEBA UMRLO ZA DVA MESECA: Sumorni izveštaji bolnica u Šapcu!
Šabac, Foto: Wikipedia

zašto?

ČAK SEDAM BEBA UMRLO ZA DVA MESECA: Sumorni izveštaji bolnica u Šapcu!

Iako je po zakonu morao da odgovori na ova pitanja direktor bolnice dr Slobodan Popović se oglušio o ovaj zahtev

Objavljeno:

Za prva dva meseca u Šapcu je umrlo sedam beba. Od toga su tri bebe mrtvorođene, tri su preminule u bolnicama u Beogradu i jedna u šabačkoj bolnici „Laza K. Lazarević“.

Ovo je zvanični izveštaj matične službe Gradske uprave, a podaci su objavljeni u šabačkom nedeljniku „Podrinske“. Međutim, iz bolnice od nadležnih nema nikakvog zvaničnog odgovora na postavljna pitanja o razlozima za ovakvi sumornu vest.

Iako je po zakonu morao da odgovori na ova pitanja direktor bolnice dr Slobodan Popović se oglušio o ovaj zahtev „Podirnskih“, tako da su pitanja prosleđena Rodoljubu Šabiću, povereniku za informacije od javnog značaja. S druge strane direktor Popović je napravio pravu harangu među zaposlenimam u stilu kako to da su ove osetljive informcije dospele do novinara.

Posle svega, novinara Hanibala Kovača pozvao je načelnik ginekologije tvrdeći da su objavljene notorne laži, da se radilo o tri problematične trudnoće, da su dve bebe stare oko sedam dana umrle kod kuće iznenada i to se, nažalost, dešava, a da je jedna primnula zbog komplikacija u bolnici u Beogradu gde je upućena iz šabačkog porodilišta.

U tom kolopletu od javnih i polujavnih izjava iz šabačke bolnice, jedna od njih glasi da matična služba u Šapcu nije smela da dostavi takve informacije.

S obzirom da se nije desilo u proteklih pola veka da čak sadam beba premine za tako kratko vreme, pitanje je šta i kako se radi u šabačkoj bolnici. Već duže vreme to je zatvorena ustanova za komunikaciju sa novinarima, najviše što ovde stoluju kadrovi SNS. Ali, bolnica je vrlo osetljiva ustanova da bi bila prepuštena samo jednoj stranci i malom broju njihovih kadrova. U pitanju je javno zdravlje, i nažalost u ovom slučaju ono najvrednije, uzgubljeni su ljudski životi.

Bonus video:

KURIR TV NA LICU MESTA: Muškarac ubijen u sačekuši na Dušanovcu

(Espreso.co.rs / Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.