Ministarka: Objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen
Foto: Birn / Gordana Andrić

Svaka čast

Ministarka: Objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen

Ministarstvo građevinarstvo je početkom marta rešenje uručilo strankama objekta, sada postoji još neka zakonska procedura koja mora da prođe, jer takav objekat ne može da bude ozakonjen", objasnila je Mihalović.

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktureZorana Mihajlović izjavila je da nelegalan objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen.

"Ministarstvo je uradilo sve u skladu sa zakonom, izdalo je rešenje, to je objekat na Pančićevom vrhu napravljen bez građevinske dozvole i neće biti ozakonjen", rekla je ministarka odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa objektom na Kopaoniku koji još uvek nije zatvoren, uprkos rešenju Ministarstva građevinarastva.

Kaže da to što objekat još uvek radi ne spada u deo njenog ministarstva, već je to pitanje za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i da se nada da će oni reagovati.

"Ministarstvo građevinarstvo je početkom marta rešenje uručilo strankama objekta, sada postoji još neka zakonska procedura koja mora da prođe, jer takav objekat ne može da bude ozakonjen", objasnila je Mihalović.

Ističe da objekat neće biti ozakonjen jer se nalazi na navišem stepenu nacionalnog parka, navodeći da se tačno zna šta sme, a šta ne sme biti građeno u nacionalnim parkovima. Prema njenim rečima, objekat na Pančićevom vrhu nije jedini, te da se Srbija sa nelagalno izgrađenim objektima suočavala i na Tari, Kopaoniku, Zlataru.

BONUS VIDEO:

DSNL sa Ajom Jung i Goranom Grbovićem TIZER

(Espreso.co.rs / Agencija )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.