DA LI VIŠE VOLITE MRTVO ILI AUTISTIČNO DETE? Status ove majke zapušio je usta svim protivnicima vakcina u Srbiji (FOTO)
Foto: Twiter/Nataša Buzurović

apel!

DA LI VIŠE VOLITE MRTVO ILI AUTISTIČNO DETE? Status ove majke zapušio je usta svim protivnicima vakcina u Srbiji (FOTO)

Vi, koji ste bez ikakvog valjanog razloga, odlučili da dete ne vakcinišete, više volite mrtvo nego autistično? Ja svoje nasmejano, autistično sunce ni za šta na svetu ne bih dala - poručila je Nataša Buzurović

Objavljeno: 15:55h

Dok su roditelji u Srbiji u strahu od vakcinacije MMR-om majka jednog autističnog deteta poručila je roditeljima da bi trebalo da vakcinišu svoju decu.

Pored toga što se vakcine u Srbiji pre upotrebe testiraju u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije mnogi roditelji sumnjaju u njihovo pozitivno delovanje. Zakonom je propisano 10 obaveznih vakcina koje u 90 odsto slučajeva uspešno štite od zaraznih bolesti.

Roditelji koji ne sumnjaju u delotvornost vakcina pokušavaju da utiču na druge i skrenu im pažnju koliko je zaista važno vakcinisati dete u ranom uzrastu.

- Vi, koji ste bez ikakvog valjanog razloga, odlučili da dete ne vakcinišete, više volite mrtvo nego autistično? Ja svoje nasmejano, autistično sunce ni za šta na svetu ne bih dala - poručila je Nataša Buzurović uz fotografiju svog sina.

Poruka majke ostalim roditeljima
Poruka majke ostalim roditeljima foto: Twiter/Nataša Buzurović

Prema mišljenju stručnjaka simptome autizma iskusan pedijatar može da primeti još pre prvog rođendana deteta, ali su oni za roditelje uočljivi tek nakon 13 meseci života, što se poklapa vremenski sa davanjem vakcine. Iz tog razloga roditelji dece obolele od autizma povezuju ovu bolest sa vakcinom MMR.

BONUS VIDEO: (KURIR TV) SMRT DETETA JE NAJVEĆI GUBITAK!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.