NAILAZI VODENI TALAS VISINE 2 METRA! Uvedena vanredna situacija! Evo koje opštine su ugrožene!
Opasnost zbog naglog otapanja snega, Foto: Fonet

pakao

NAILAZI VODENI TALAS VISINE 2 METRA! Uvedena vanredna situacija! Evo koje opštine su ugrožene!

Vanredna situacija proglašena je u Vratarnici, Grljanu, MZ "Timok", desnoj obali Belog Timoka i Izvorskom putu, Vražogrncu, Trnavcu, Gamzigradskoj banji i Zvezdanu

Objavljeno: 21:32h

Štab za vanredne situacije grada Zaječara ukinuo je Odluka o proglašenju vanredne situacije od 27. februara zbog snega, ali je zbog hidrološke situacije, odnosno naglog topljenja snega, proglašena vanredna situacija zbog mogućeg izlivanja Belog Timoka, Crnog Timoka i Timoka.

Vanredna situacija zbog očekivanih poplava proglašena je u Vratarnici, Grljanu, MZ "Timok", desnoj obali Belog Timoka i Izvorskom putu, Vražogrncu, Trnavcu, Gamzigradskoj banji i Zvezdanu.

Beli Timok je u ozbiljnom nadolasku
Beli Timok je u ozbiljnom nadolasku foto: Fonet

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić da prava opasnost tek stiže Timokom iz pravca Knjaževca, odakle nailazi poplavni talas visine oko dva metra.

- Mulj je već prekrio Popovu plažu, a udarni talas se očekuje oko 18 časova - rekao je Ničić.

Iz Srbijavode stigle su najave da je Beli Timok u ozbiljnom nadolasku, a naglo otopljenje će uzrokovati nagli porast vodostaja i druga dva Timoka.

Danas će se u dvorištu Vatrogasne službe mašinom za punjenje džakova početi priprema oko 6.000 džakova sa peskom kako bi se pripremili za zaštitu života ljudi i imovine, rekao je Boško Ničić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Direktor Vodovoda Marko Paunović rekao je da je nivo Grliškog jezera, od koga se Zaječar snabdeva vodom, spušten za 2 metra, kako bi bili spremni za prihvat 2 miliona kubika vode od otapanja snega u naredna 3-4 dana.

Bonus video:

Redakcija Espresa je trčala sa Igorom Kovačevićem u akciji SMS za kilometar!

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.