IZNENAĐENJE? Ovakvo vreme nas očekuje u Srbiji
U Srbiji oblačno sa kišom, Foto: Beta/Dragan Gajić

vremenska prognoza

IZNENAĐENJE? Ovakvo vreme nas očekuje u Srbiji

Najniža temperatura biće od minus pet do tri stepena, a najviša od nule na severu do 11 stepeni na jugu Srbije.

Objavljeno:

U Srbiji će sutra ujutro biti pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na severu i istoku zemlje sa snegom ili ledenom kišom, sredinom dana kratkotrajni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a uveče novo naoblačenje s kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U većem delu zemlje duvaće slab do umeren vetar, na istoku i planinama jak, a tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura biće od minus pet do tri stepena, a najviša od nule na severu do 11 stepeni na jugu Srbije.

U Beogradu će sutra ujutro biti oblačno, u pojedinim delovima grada slab sneg ili kiša uz poledicu, a u toku dana uglavnom suvo uz kratkotrajno razvedravanje, dok se uveče očekuje novo naoblačenje s kišom i snegom. Najniža temperatura biće oko nule, a najviša oko dva stepena.

Do kraja sedmice očekuje se intenzivnije topljenje snega na jugu Srbije, a od ponedeljka, uz porast temperature i pojačanje južnog vetra i u ostalim krajevima. U nedelju ujutro biće oblačno s kišom i snegom, a posle podne i uveče očekuje se kratkotrajno razvedravanje. Naredne sedmice će biti toplije uz čestu kišu i intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama.U ponedeljak i utorak u košavskom području i na planinama vetrovito. Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 3. mart: Očekivana biometeorološka situacija može da uzrokuje uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata se mogu javiti reumatski bolovi i neraspoloženje.

BONUS VIDEO: (KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.