VELIKA LJUBAV MIRKA I ANE TRAJE I POSLE STRAVIČNE NESREĆE: Sada je došao SUDBINSKI TRENUTAK ZA NJIH! (FOTO)
MIRKO JE GODINU DANA U KOMI, POMOZIMO MU DA USTANE!, Foto: Privatna arhiva

pomozimo mu da stane na noge!

VELIKA LJUBAV MIRKA I ANE TRAJE I POSLE STRAVIČNE NESREĆE: Sada je došao SUDBINSKI TRENUTAK ZA NJIH! (FOTO)

Zahvaljujući posvećenosti lekara i njegovoj snazi, Mirko ima šanse za dalji oporavak

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Mladić sa Novog Beograda, Mirko Palčić je pao na skijanju na Kopaoniku 14.02.2017. godine i zadobio teške povrede mozga. Od tog dana je u komi. Nakon pada lekari mu nisu davali ni promil šanse da preživi. Trenutno se nalazi na VMA.

Njegova devojka Ana Giba pokušava da pomogne Mirku na razne načine, a dan kada se nesreća dogodila nikada neće zaboraviti.

Nesreća se desila 14. februara prošle godine kada je Palčić pao na skijanju i zadobio teške povrede mozga. Prevezli su ga helikopterom u katastrofalnom stanju. Dva puta su ga lekari oživljavali. Posle toga nisu mu davali ni promil šanse da preživi. Međutim, izvukao se, napredovao i počeo da daje vitalne znake. Sada diše u potpunosti sam, kaže Giba za Espreso.co.rs.

MIRKO JE GODINU DANA U KOMI, POMOZIMO MU DA USTANE!
MIRKO JE GODINU DANA U KOMI, POMOZIMO MU DA USTANE! foto: Privatna arhiva

Kako nam je objasnila, lekari su učinili sve što je bilo do njih, ali ono što sabotira dalje lečenje je činjenica da u Srbiji ne postoji centar koji se bavi komatoznim pacijentima.

Srbija nažalost ne može da mu pruži kompletnu negu koja je neophodna za njegovo stanje. Zbog toga moramo da odvedemo Mirka u Nemačku u kliniku koja je zainteresovana za njegov slučaj i voljni su da ukažu pomoć. Lečenje je skupo, pa bih zamolila svakoga ko je u u mogućnosti da pomogne, dodaje ona.

MIRKO JE GODINU DANA U KOMI, POMOZIMO MU DA USTANE!
MIRKO JE GODINU DANA U KOMI, POMOZIMO MU DA USTANE! foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući posvećenosti lekara i njegovoj snazi, Mirko ima šanse za dalji oporavak.

S obzirom na to da u Srbiji ne postoji centar koji se bavi komatoznim pacijentima, nemoguće je pružiti mu negu kakva mu je potrebna. Iz tog razloga smo odlučili da ga odvedemo u Nemačku u kliniku koja je zainteresovana za njegov slučaj i jako su voljni da ukažu pomoć. Reč je o Burgau klinici koja se nalazi između Minhena i Štutgarta.

Kako nam je Ana Giba objasnila, promene u Mirkovom stanju su vidljive, ali idu sporo.

Mirko se pomera, ali ne znamo da li može da vidi. Moj lični utisak je da može da čuje, bar se nadam, objašnjava Ana i dodaje kako je uspela da zadrži optimizam, ali da joj svaki dan pada sve teže.

Kako nam je objasnila, Mirkova porodica se drži koliko može, ali je svaki dan nova borba i nova nada.

Svi smo i dalje optimisti, uspeli smo da zadržimo vedar duh, ali je celokupna situacija jako teška. Najstresniji dan je onaj kada je humanitarna akcija pokrrenuta jer sam pre toga bila u stanju šoka. Tog dana sam shvatila šta se zapravo dešava, kaže Mirkova devojka.

Mirkovo lečenje je skupo i porodica moli svakoga ko je u mogućnosti da pomogne.

Uplate možete izvršiti na sledeći način:

Svrha uplate: HUMANITARNA POMOĆ

Korisnik: Humanitarna organizacija DEČJE SRCE Šifra uplate: 189 (fizička lica) 263 (pravna lica) 899 (kod devizne uplate) Dinarski račun: 250135000012510036 Devizni račun (evri): 250135000016418069

Unapred hvala!

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.