ESTRADA U PANICI: Država im je dala ROK DO PONEDELJKA!
Rok je do 15. marta, Foto: Pixabay

POREZ

ESTRADA U PANICI: Država im je dala ROK DO PONEDELJKA!

Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu

Objavljeno:

Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za mart, a prvi na listi koji su dužni da do ponedeljka dostave ugovore o prihodima su - estradni menadžeri.

- Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu - poručuju iz Poreske uprave.

Svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni su takođe, najkasnije do ponedeljka, da dostave izveštaj Poreskoj upravi u svom sedištu.

Rok do 15. marta naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti.

Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.

Svi koji imaju prihode od poljoprivrede i šumarstva dužni su da do 15. marta, dostave poreski bilans i prijavu, navodi se u poreskom kalendaru.

Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, a dva dana ranije, rok je za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Bonus video Sergej Ćetković: Sebe sam zvao Sting u srednjoj školi

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.