DOKTOR JE PROVEO 7 DANA NA HILANDARU! Tamo sam VIDEO ČUDA KOJA MEDICINA NE MOŽE DA OBJASNI!
Foto: Wikipedia

lekar otkrio

DOKTOR JE PROVEO 7 DANA NA HILANDARU! Tamo sam VIDEO ČUDA KOJA MEDICINA NE MOŽE DA OBJASNI!

Ako ste sumnjali, više nećete

Objavljeno:

Verovali ili ne monasi manastira Hilandar, sem manjih prehlada nemaju težih bolesti.

- Bratstvo manastira izuzetno je zdrava i vitalna populacija. Tome doprinosi i način života koji vode, kao i njihov način ishrane. Tamo nema dijabetesa, svega jedan monah ima hipertenziju i hipertireozu koje su pod terapijom.

- U skladu sa načinom života koji podrazumeva dosta stajanja, javljaju se tegobe sa proširenim venama i eventualno zglobovima. Jedan od najjačih utisaka mi je menjanje svesti i načina razmišljanja tokom boravka tamo, mislim da svako nakon te posete bude bolji čovek – priča dr Ivan Popović koji je dežurao na Hilandaru sedam dana.

Hilandarska ambulanta gde je dežurao vrhunski je opremljena, od ultrazvuka, preko oftalmoloških uređaja do apoteke.

– Iako sam čitavog života vernik, imao sam tremu da li ću moći da se uklopim. Ali kad stignete tamo, imate osećaj kao da ste tu već proveli sto godina.

- Ono što me je oduševilo je njihov način života koji kao da se nije vekovima promenio. Saznanje da i danas može tako da se živi mi je pomoglo u razmišljanju o životu i struci. Sve je smireno, svako ima svoju ulogu, bez žurbe se sve stiže – kaže dr Popović.

Ubrzo posle Popovićevog povratka, u valjevsku bolnicu je stigao i hilandarski iguman, arhimandrit Metodije, koji je u bolničkom hramu služio liturgiju.

– Osobita čast je što sam obišao bolnicu i ispunio zapovest Gospoda Isusa Hrista koju je on dao u Jevanđelju. On je rekao da kada obiđemo nekog bolesnika, onda on to prima kao da smo samog njega obišli – rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/svetlastrana.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.