Lončar u rekonstruisanoj ambulanti u Kotežu: Iste zdravstvene usluge za sve
Zlatibor Lončar, Foto: Beta

nova ambulanta

Lončar u rekonstruisanoj ambulanti u Kotežu: Iste zdravstvene usluge za sve

Oko 40.000 žitelja Koteža i rubnih delova Krnjače i Borče je dobilo najsavremenije opremljenu ambulantu u Kotežu

Objavljeno:

Rekonstrisana ambulanta u Kotežu, koja je dobila ceo novi sprat, otvorena je danas u tom naselju u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a opština Palilula je najavila da će uskoro početi gradnja i najmodernijeg doma zdravlja u Borči, koji bi trebalo da bude otvoren polovinom 2019.

Oko 40.000 žitelja Koteža i rubnih delova Krnjače i Borče je dobilo najsavremenije opremljenu ambulantu u Kotežu.

Ministar Lončar je rekao da ambulanta nije imala sprat već samo prizemni deo, tako da je sada duplo veća i istakao da je otvaranje te ambulante dokaz da će se voditi računa o svim delovima Beograda i Srbije da građani gde god da žive imaju najbolje zdravstevene usluge.

- Ambulanta je kompletno novoopremljena i izgrađena, za oko 40.000 stanovnika koji ovde gravitiraju. Zaposleno je i novih 11 medicinskih radnika, što je veoma važno za ljude koji žive u ovom delu Beograda - rekao je Lončar novinarima.

Ambulanta je ranije radila samo u jednoj smeni, a od danas je uvedena i druga smena. Građani su dobili i stomatološku ordinaciju, a pedijatar će biti uveden za nekoliko meseci.

Lončar je pohvalio opštinu Palilula i njenog predsednika Aleksandra Jovičića, Dom zdravlja Palilulu i grad Beograd za obezbeđena sredstva.

- Nije dovoljno samo izdvojiti novac, za samo dva meseca građani su dobili ovakav objekat koji je u funkciji i ispunjava sve standarde.

Lončar kaže da je razgovarao sa pacijentima koji su oduševljeni što su dobili oko 20 godina čekali da dobiju ovakvu ambulantu.

Predsednik opštine Palilula Jovičić je rekao da je otvaranje te ambulante dokaz efikasne saradnje Ministarstva zdravlja, gradskog Sekretarijata za zdravstvo, Doma zdravlja Palilula i opštine Palilula.

Naglasio je da su za taj projekat imali veliku podršku grada Beograda.

BONUS VIDEO:

http://www.adriamedia.tv/amtv-emisije/maja-gazdic-sns-espreso-intervju_98429.htm

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.