NE VERUJEMO DA ĆEMO PREŽIVETI! Darko i njegova supruga žive u mraku 2 godine, smrzavaju se na debelom minusu, ne pamte kad su pojeli pristojan obrok! (FOTO)
Darko i supruga žive u mraku pune 2 godine, a sada se smrzavaju na debelom minusu!, Foto: Privatna arhiva

mole za pomoć!

NE VERUJEMO DA ĆEMO PREŽIVETI! Darko i njegova supruga žive u mraku 2 godine, smrzavaju se na debelom minusu, ne pamte kad su pojeli pristojan obrok! (FOTO)

U senci blještavih predizbornih reklama u kojima se obećava bolji život, valja se još jedna teška priča iz srpske unutrašnjosti

Objavljeno: 09:33h
Jelena Jovanović

Darko Milovanović iz Batočine ima 33 godine i živi s vanbračnom ženom u kući. On je nesposoban za rad i ne sme da diže teret veći od 2 kg zbog izvađene slezine i operacije kukova na koju čeka od 2010. godine.

Supruga i on su nezaposleni, a da muka bude još veća, Tanja mora da plaća alimentaciju bivšem suprugu za dvoje dece.

Ja sam invalid, ne smem da dižem ništa, i trpim konstantne bolove u kukovima. Gde god da sam konkurisao za posao, tražili su mi lekarsku potvrdu, i nigde me nisu zvali. Moja supruga ponekad čuva stare ljude i čisti kuće, ali to je povremeni posao. Očajni smo, priča Darko.

Kako kaže, ranije je primao 8.000 dinara od Centra za socijalni rad, ali više ne dobija ništa. Zahtev za ponovnu isplatu pomoći kao da skuplja prašinu, a Darko se više ne nada tom novcu.

Ja mislim da ćemo mi umreti. Nemamo hranu, i već dugo jedva preživljavamo. Jedemo samo kad nam komšija donese nešto, a telefon koji imam punim kod njega kući, objašnjava Darko i kaže da je samo dva puta primio paket pomoći. U jednom su bile paštete i par konzervi, a u drugoj pribor za higijenu.

To je brzo otišlo i mi smo ubrzo opet ostali gladni. Njih ne zanima kako ću se kupati i šta ću jesti iako sam više puta očajnički tražio pomoć. Zvao sam i Crveni krst, ali to nije dalo rezultata, priča očajan čovek.

Darko već dve godine nema struju jer mu je EPS isključio zbog neplaćenih računa.

Kako kaže, na sve to još su ga optužili kako krade struju, i sada mora da ide po sudovima pored lošeg zdravstvenog stanja.

Darko i supruga žive u mraku pune 2 godine, a sada se smrzavaju na debelom minusu!
Darko i supruga žive u mraku pune 2 godine, a sada se smrzavaju na debelom minusu!foto: Privatna arhiva

- Ljudi iz EPS-a su došli da nam isključe struju. Tempirali su da ni ja ni supruga ne budemo kod kuće, nisu mnogo oklevali. Dve pune godine živimo u mraku i očaju, a ovaj ledeni talas će nam možda zadati poslednji udarac. Smrzavamo se, ne vidim rešenje, iskren da budem, priča Darko.

On dodaje kako niko iz Centra za socijalni rad nije došao nijednom da ih obiđe i vide da li dišu, a Darko se i više puta obraćao predsedniku opštine Batočina za pomoć, ali bez rezultata.

Ni Darko, ni njegova supruga Tanja se ne sećaju kad su poslednji put imali pristojan obrok.

Ja ne znam ni kada sam poslednji put jeo, a kamoli kada sam jeo nešto lepo i kvalitetno, priča očajan Darko.

Ukoliko na bilo koji način možete da pomognete Darku i njegovoj supruzi da prežive na ovom debelom minusu, pozovite: 065/6406967.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.