PRVI ČOVEK ARANĐELOVCA:  Do 2022. godine razdužićemo u potpunosti našu opštinu
Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, Foto: Printscreen

NOVE INVESTICIJE

PRVI ČOVEK ARANĐELOVCA: Do 2022. godine razdužićemo u potpunosti našu opštinu

Uspeli smo da za pet godina vratimo pet, od sedam miliona evra nasleđenih dugova, da se pritom ne zadužimo ni dinara kredita - kaže za Espreso Bojan Radović

Objavljeno:

Prema njegovim rečima, plan je da se u ovaj grad pod Bukuljom donese 30 miliona evra kroz razne projekte, a svoj optimizam zasniva na činjenici da je sadašnja vlast već donela 20 milona evra direktnih investicija.

Na nedavnom sastanku sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović dogovorena je rekonstrukcija dela tranzita kroz grad, kao i rehabilitacija puta Markovac-Aranđelovac u dužini od deset km.

- Uspeli smo takođe da obezbedimo preko Kancelarije za javna ulaganja i Ministarstva privrede još 8 miliona evra za rekonstrukciju bolnice i gradskih škola. Samo rekonstrukcija bolnice će koštati blizu pet miliona evra sa opremom i biće jedan od najvećih i najvažnijih projekata u poslednjih nekoliko decenija - kaže Radović, naglašavajući da će se nastaviti sa ulaganjem u poljopriprivredu gde je uz subvencije podignuto nekoliko stotina hektara voćnjaka, ali i u turizam.

Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac
Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac foto: Printscreen

- U 2012 smo imali nešto preko 50 hiljada noćenja, da bi u 2017. ostvarili rekordan broj noćenja sa preko 100 hiljada. Takođe imamo novih 67 ležajeva u istoj godini- ističe Radović, uz napomenu da je rekonstruisan park, glavna ulica, magistralni put, a da se kreće i sa investicijom od 50 miliona dinara u rekonstukciju puta i rasvete na Bukulji. Obnovljena je i Biveta, jedno od najlepših zdanja i zaštitni znak prelepog parka.

Na optužbe opozicije da u Aranđelovac u proteklom period nije bilo dovoljno investicija Radović napominje da je u 2016.godini, samo jedna kompanija u svoje pogone investirala 30 miliona evra.

- Danas okosnicu privrede čine mala i srednja preduzeća a pomenute godine investirano je u otvaranje novih pogona u našoj opštini preko 40 miliona evra. Baš iz tog razloga mi danas imamo i odeljenja mašinske struke sa dualnim obrazovanjem. Zaposlili smo kroz direktne podsticajne mere preko 200 naših sugrađana - kaže prvi čovek Aranđelovca, uz napomenu da je potpuno “neverovatno da su mnogim investitorima morali da objašnjavaju da grad nema dovoljno električne energije”.

- Sa izgradnjom nove trafo stanice i uređenjem komunalne infrakstrukture u južnoj industrijskoj zoni obezbedićemo poslovni ambijent za potencijalne nove investitore - kaže Radović.

Ni to nije jedina nelogičnost koja je morala da se rešava. Aranđelovac je bio grad koji u 21 veku nije imao rešen problem pijaće vode. Izgrađena je Fabrika vode, kao jedan od strateških projekata.

- U narednom periodu za vodosnabedavanje konkurisaćemo za projekte vredne tri miliona evra. Otuda mislim da će Aranđelovac, zahvaljujući i svom geografskom položaju uspeti da postane vodeća opština u ovom delu Srbije - ističe prvi čovek grada pod Bukuljom.

Bonus video:

Maja Gazdić (SNS), Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.