NISKI START, SLANINA SAPUNJARA I KRVOPROLIĆE U BUSU: Sibirski talas nam je doneo pakao, a NE PRIČAMO O TEMPERATURI! (GIF)
Foto: Filip Plavčić, Profimedia

ŽENE TETRISI, TRLJAČI I TINEJDŽERI

NISKI START, SLANINA SAPUNJARA I KRVOPROLIĆE U BUSU: Sibirski talas nam je doneo pakao, a NE PRIČAMO O TEMPERATURI! (GIF)

Kad ti se u busu nasloni brat težak ko rusko oklopno borbeno vozilo, a tebi u ruci torba i kesa sa pečenim piletom koje si poneo na posao, dođe ti da plačeš. I kad misiš da nema dalje, ošine te Sibirski talas

Objavljeno:

Kiša, sneg, led i veliki minus. Sve ovo nam je doneo sibirski talas koji je zatekao Srbiju nespremnu. Iako su dežurne službe čistile sneg, postoje neke stvari od kojih nas niko ne može sačuvati.

Ako gledamo na celu stvar sa pozitivnije strane dolazimo do toga da će vazduh konačno biti čist, da u prevozu nema neprijatnih mirisa i da se ne znojimo kao "prasići pred klanje". Da nije možda ledeni talas iz Sibira baš ono što je trebalo Srbiji?

Ipak ne jer ta pravila u Srbiji ne važe. Dobro, nikakva pravila u Srbiji ne važe.

ZIMA U SRBIJI
ZIMA U SRBIJIfoto: Fonet

Evo zašto svi treba da mrzimo ovu prokletinju.

1. Hipotermija

Bušne čizme, mokre noge, "krompirići". Ko još želi da se smrzava i zaradi hipotermiju, a da pritom živi u Srbiji? Dok zakaže pregled i stigne na red, otpašće mu prsti. Nažalost ne možemo da se pohvalimo ni onim "hladno ali standard".

2. Autobus "u kvaru"

U pokušaju da stignem na posao, naišla sam na tri autobusa sa natpisom "u kvaru". Naravno, čim padnu tri pahulje snega, auspuh crkava, gume se buše, mašina pregoreva. Džabe niski start na stanici, kad majstor ne staje.

3. Krvoproliće u prevozu

Ispadanje sa vrata, borba sa penzionerima, trikovi "žena tetrisa", "trljači", tinejdžeri...

PAKAO U AUTOBUSU
PAKAO U AUTOBUSUfoto: Nebojša Mandić

Poznato vam je ono: 8h ujutru, špic "u fulu", svi pi*de, jašu jedni po drugima kao Mićun po popu, koleno jednog mangupa se zabolo u slezinu neke babe koja visi ispod pazuha trećeg lika i bori se za poslednji atom kiseonika dok očajnički gleda u devojku koja sedi na prvom sedištu sa ušinutim vratom. Kada autobus konačno stane i otvori vrata, pomisliš evo spasa, kad ono izađe petoro, a uđe 25 ljudi od kojih su 23 penzioneri željni svih mesta kojima bus raspolaže.

I tako kad ti se nasloni brat težak ko rusko oklopno borbeno vozilo, a tebi u ruci torba i kesa sa pečenim piletom koje si poneo na posao, dođe ti da plačeš.

Ova situacija je karakteristična kada nema dodatnih faktora poput sibirske zime. Ako dodate tu sitnicu, problem raste za bar još 50 odsto.

4. Beli luk i slanina (sapunjara)

Čim padne prva pahulja, eto nama smrada na luk i slaninu. Maste se brci, ali i rukavi, još ako je crveno slovo, svima slađe. Strah od prehlade ili zdravo zagrevanje nas teraju da seckamo luk za sve suze koje možemo da isplačemo jer veliko dupe je zdravo dupe što bi moja baba rekla.

Za neupućene, slanina se gasi lukom, a luk je antibiotik, i onda se tripuješ da jedeš nešto zdravo i gledaš sa visine ove što škrguću zubima dok im se ne skine gleđ.

foto: Giphy

Ne stvarno, ne morate da se tripujete da ste Ber Grils, preživećete jedno jutro bez slanine i belog luka. Pobogu.

5. Surf na belom

Iako prosečan Srbin može da surfuje samo kad naiđe ledeni talas, pripazite da li neko normalan ide vama u susret. Razumljivo je da ste željni surfovanja i da imate energije da osvetlite ceo grad zbog velike upotrebe ugljenih hidrata koji su ovih dana na akciji, ali ne morate biti životinje.

foto: Giphy

U prevodu, stop klisku i jeftinim čizmama sa plastičnim đonom.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.