Ministar Vukosavljević: Čini mi se da su postojala spretnija rešenja od slogana, ali oni su samo jedna od mera
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, Foto: Espreso.co.rs

sledi novi konkurs?

Ministar Vukosavljević: Čini mi se da su postojala spretnija rešenja od slogana, ali oni su samo jedna od mera

Slogani ne rešavaju ovu problematiku, oni su samo mali dodatni pomoćni alat, ali ne rešavaju problem, tvrdi Vukosavljević

Objavljeno:

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević govorio je na konferenciji za novinare povodom javnog poziva za izbor slogana koji ce biti korišcen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji.

Na konferenciji je bilo dosta polemika o izboru slogana koji će biti korišćeni u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji, a ministar je naglasio da su slogani samo deo borbe populacione politike.

Podsećamo, prvo mesto dele dva slogana: “Ljubav i beba – prvo što nam treba” te slogan “Rađaj, ne odgađaj” . Drugo mesto osvojili su slogani: “Mama – neću sama, tata – hoću brata” te “Dosta reči, nek zakmeči”.

- Mi smo dobili predloge slogana i stručnjaci su izabrali najbolje. I meni se činilo da su postojala spretnija rešenja, ali ovo je samo jedna od mera za rešenje problema. Ovo je delikantnija stvar jer je sama tema veoma lična i pitanje je da li slogani mogu da ostvare neki efekat. Ipak oni skreću pažnju na određenu temu, priča Vukosavljević.

On nije isključio mogućnost da se opet raspiše konkurs i da se na taj način ohrabre pojedinci, grupe ili marketinški stručnjaci da daju svoju ideju.

- Mi iz ministarstva smo razmišljalli, iako nismo članovi komisije da bi slogan " Za Srbiju punu života", bio primereniji jer ovakav slogan ne bi dotakao tanana osećanja ljudi, priča Vukosavljević i dodaje:

- Slogani ne rešavaju ovu problematiku, oni su samo mali dodatni pomoćni alat, tvrdi Vukosavljević.

Ministar je odgovarajući na pitanja novinara rekao kako državni sekretar Aleksandar Gajović neće biti smenjen, ali da će imati redovne provere, kao i svi zaposleni u tom ministarstvu.

On je novinarima potvrdio da Gajović ostaje na svom radnom mestu i da će nastaviti da radi isti posao kao i do sada.

Podsetimo, medijska udruženja zatražila su smenu Gajovića nakon, kako su naveli, "izjava koje otvaraju prostor za pravdanje nasilja, pretnji i medijskih hajki protiv novinara i tvrdnje Gajovića da reakcije na to nisu u ingerencijama Ministarstva kulture i informisanja".

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.