BEBA MAŠA JE UMRLA OD GLADI U KNJAŽEVCU, RODBINA NIJE IMALA PARA DA JE SAHRANI! Može li gore od ovoga?
Užasna tragedija dogodila se u Knjaževcu, Foto: Pixabay

pretužno

BEBA MAŠA JE UMRLA OD GLADI U KNJAŽEVCU, RODBINA NIJE IMALA PARA DA JE SAHRANI! Može li gore od ovoga?

Beba je bila evidentno neuhranjena, a uslovi u kojima je živelo ovo nejako biće samo su ubrzali fatalni ishod.

Objavljeno: 11:23h

Maša Đorđević iz Knjaževca, trogodišnja beba koja je preminula od gladi, sahranjena je na lokalnom groblju, a troškove sahrane preuzela je država.

Prema nezvaničnim nalazima obdukcije obavljene u Institutu za sudsku medicinu u Nišu, beba je bila evidentno neuhranjena, a uslovi u kojima je živelo ovo nejako biće samo su ubrzali fatalni ishod.

Osnovno tužilaštvo je roditeljima Darku Đorđeviću (33) i Milici Janković (28) odredio pritvor pa su bebu sahranili deda i baba po ocu o trošku države.

- Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu ali je troškove snosio Centar za socijalni rad - otkrio je jedan radnik nadležne službe.

Roditelji su Mašu početkom nedelje odveli kod doktora u knjaževačkom Domu zdravlja jer "nije htela da jede". Lekari su odmah ustanovili da je dete preminulo. Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad pa je dvoje starije dece ovih nevenčanih supružnika Vuk (2) i Sara (3) zbrinuto na Dečjoj klinici u Nišu gde im se saniraju promrzline i ujedi insekata. Mališani nisu životno ugroženi.

Pored istrage, koja treba da utvrdi nemar roditelja, država je pokrenula i proceduru da se ustanovi ima li odgovornosti i propusta nadležnih službi. Patronažne sestre su imale "problema u kontaktu sa porodicom" pa su od svojih nadležnih tražile da ih oslobode obaveze odlaska u tu porodicu.

Roditelji uhapšenog Darka Đorđevića takođe žive u Knjaževcu ali je čudno da nisu primetili da su im unučići toliko zapušteni i životno ugroženi. Navodno su poslednji put bili u kući, koja više podseća na deponiju, septembra prošle godine, kad su im pomagali da spreme zimnicu.

- Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kad se rodila mala Maša preminulo im je unuče od ćerke i bili su okupirani tom tragedijom – rekao je jedan od članova rodbine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.