IDU MI NA NERVE I ONI KOJI SU PROTIV, I ZA VAKCINISANJE DECE! Prestanite da nam vređate razum, AMAN!
Foto: Pixabay, Ilustracija

vežbanje tolerancije

IDU MI NA NERVE I ONI KOJI SU PROTIV, I ZA VAKCINISANJE DECE! Prestanite da nam vređate razum, AMAN!

Pre nego što nekog izvređate, izbrojte do 100. Možda na nekom broju naiđe razumevanje, solidarnost, ili vas barem prođe stres

Objavljeno: 11:31h
Aleksandar Krunić

Ako sam se ičega grozio u životu, to su neliberalni liberali.

Ono kao: "svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ako je različito od mog, zvaću ga najpogrdnijim imenima".

Tako su mi nesimpatični ovi roditelji koji na sva usta pljuju one roditelje koji su, jer nisu medicinski, niti farmaceutski stručnjaci, zabrinuti za "otrov" koji služe u vakcinama.

'Ajde ovako: kao što vi vakcinišete svoju decu, kako biste ih zaštitili od bolesti, tako i oni ne vakcinišu svoju decu kako bi ih zaštitili. Možda vi ne mislite da je to realna opasnost, ali oni misle. Veruju u to! Kao što i vi verujete! I sve verovanja, i uveravanja, a nigde ISTINE! Ima istine, one vaše, i njihove, ali univerzalne? Tvrdite da je znate? Baš lepo za vas.

I baš je lepo što u minuti smislite 15 stvari kojim ih uvredite, ali od toga niko nema koristi.

Ništa vas ne sprečava da napišete stručan ili nestručan tekst o tome da su vakcine sasvim neštetne (ako mislite da je tako), da popričate sa komšijom koga niste sreli na obaveznoj vakcinaciji dece u DZ, da se uključite u raspravu u gradskom autobusu i da naterate nekog da razmisli o svojoj odluci.

Ali, zašto, aman zašto, odmah nekog nazivati "neukim", "lujkom", "ludakom", "opičenom", "oparenom"....Šta sve neće smisliti za majke i očeve čija deca nemaju ispunjene vakcinalne kartone?

I pre nego što i mene neko stavi na stub srama, reći ću da nisam među onima koji smatraju da su vakcine zlo. Naprotiv.

Samo ne mogu da shvatim da se neko zbog mišljenja (ma kakvo ono bilo), a koje ne poziva na ubistvo i zlo drugome, žigoše i vređa.

Ništa nije crno-belo.

Popričam sa jednim lekarom koji mi kaže da on lično nikog "ne forsira" da vakciniše decu. Drugi mrmlja "kako sve zavisi, i ništa ne mora da znači".

E pa dragi lekari, farmaceuti i svi ostali stručnjaci: na vama je da radite na tome da se nešto promeni. Da pogrešno ubeđene razuverite, da nas neodlučne ubedite, to bi trebalo da bude vaš cilj!

Mnogo su glasniji oni koji su protiv. Kako biste vi zagovornici vakcina rekli, oni "truju" javnost svim snagama.

No, ni krivične prijave, ni lomače neće pomoći. Bojim se da ćemo ih time samo proglasiti "nevino stradalima". Možda će neko pomisliti da želimo da ih "ućutkamo".

Probajte da shvatite strah! Neznanje! Uzroke!

Pa tako, pre nego što nekog izvređate, izbrojte do 100. Možda na nekom broju naiđe razumevanje, solidarnost, ili vas barem prođe stres.

On je najopasniji po zdravlje.

Bonus video:

Kako taksisti varaju ljude


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.