HOĆE DA NAS UNIŠTI KAO ŠTO JE SLOBODANA! Dačić opleo po Miri Marković!
Dačić opleo po Miri Marković, Foto: Fonet, Profimedia

reakcija

HOĆE DA NAS UNIŠTI KAO ŠTO JE SLOBODANA! Dačić opleo po Miri Marković!

SPS je saopštio da će istorija doneti konačnu ocenu o Slobodanu Miloševiću, a da je Mira Marković "njegova supruga čiji je politički rad već dobio ocenu od građana Srbije"

Objavljeno:

Socijalistička partija Srbije oštro je reagovala na reči bivše predsednice JUL-a Mirjane Marković, koja je u ekskluzivnom interjvuu Kuriru, izjavila da ova partija koristi bivšeg lidera SPS Slobodana Miloševića samo u predizbornim kampanjama.

Mirjana Marković je za Kurir rekla da je ova partija sasvim druga u odnosu na nekadašnji SPS, a da je "SPS pod lipom", aludirajući na mesto gde je sahranjen Slobodan Milošević.

SPS je saopštio da će istorija doneti konačnu ocenu o Slobodanu Miloševiću, a da je Mira Marković "njegova supruga čiji je politički rad već dobio ocenu od građana Srbije".

"Dok se SPS zalaže za prestanak progona njene porodice i da Slobodan Milošević dobije svoj spomenik i ulicu, kao državnik koji je zadužio naš narod i do zadnjeg dana se borio za njega, ona proziva jedinu partiju i njenog lidera Ivicu Dačića koji se bore za istinu i pravdu Slobodana Miloševića. SPS nema ni jedan razlog da bilo koga koristi u izbornoj kampanji jer je državotvorna partija koja postoji na političkoj sceni Srbije punih 27. godina, koja se modernizovala i reformisala čuvajući svoj identitet pod rukovođenjem sadašnjeg predsednika Ivice Dačića", piše u saopštenju i dodaje se da je partija ponosna na "političke tekovine koje su i danas osnov odbrane nacionalnih i državnih interesa: Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244".

Socijalisti dodaju da su se uvek i svuda sa poštovanjem odnosili Miloševiću i da nemaju nameru da polemišu sa Mirjanom Marković "jer ona nikad nije bila član SPS niti njen predsednik, već predsednica JUL-a- stranke koja je pokušala da uništi Socijalističku partiju Srbije".

"Moramo i da kažemo da je u jednoj stvari gospođa Mira Marković u pravu, takva Partija kao što je nekada bila, gde ona rukovodi Socijalističkom partijom Srbije čiji nije ni član, zaista više ne postoji. Zato se ona i pridružuje napadima na SPS i to uoči izbora u Beogradu, sa željom da uništi SPS kao što je uništila i Slobodana. U tome se vara, sa time je gotovo. To vreme je prošlo", istišu u saopštenju.

Oni su naglasili da o njihovoj doslednosti govori i činjenica da se udruženje "Sloboda", koje je branilo Miloševića, nalazi u prostorijama SPS.

"Nastavićemo tako da radimo u budućnosti, odgovorno i posvećeno u najboljem interesu našeg naroda, a licemerje gospođe Marković koja je svoju stranku poslala u zaborav, nećemo više komentarisati", zaključili su socijalisti u saopštenju.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.