Irena Vujović: Raditi na ekonomskom osnaživanju žena
Irena Vujović, Foto: Fonet

borba za ravnopravnost

Irena Vujović: Raditi na ekonomskom osnaživanju žena

Posao u "Dunav osiguranju" ne znači samo za nas dve, jer nas dve imamo po dvoje dece i niste spasili samo dva života vech šest života

Objavljeno:

Predsednica Gradske opštine Savski venac i Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Irena Vujović posetila je danas Kompaniju "Dunav osiguranje" gde je razgovarala sa ženama štićenicama Sigurne kuće koje su radno angažovane u toj kompaniji.

Dve žene iz Sigurne kuće trenutno su na plaćenoj obuci za kol operatera na poslovima prodaje životnog osiguranja, koje su istakle da je ovaj projekat spasio ne samo njihove živote, već i živote njihove dece.

"Posao u "Dunav osiguranju" ne znači samo za nas dve, jer nas dve imamo po dvoje dece i niste spasili samo dva života već šest života. To će se pokazati kroz nekoliko godina i hvala svima koji su nam obezbedili da imamo redovna primanja koja će biti dovoljna za naše tročlane porodice", ukazala je jedna od štićenica Sigurne kuće.

Vujović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, istakla je da je tim ženama pomoć najpotrebnija, navodeći da će Savet, na čijem je čelu, intezivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena.

"Treba ekonomski osnažiti generalno sve žene, a ne samo žena koje su šitićenice Sigurne kuće, a to je prioritet rada Saveta", rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, Grad vodi odgovornu politiku kada je u pitanju rodna ravnopravnost.

"Trudićemo se da i u narednom periodu bude još više žena angažovano. Pozvala bih i druge društveno odgvorne kompanije da zajedno sa Savetom pomognemo ženama iz Sigurne kuće", kaže Vujović.

Ona je objasnila da će obuka za te žene trajati tri meseca, ali i da će biti plaćena, a nakon obučavanja biće primljene i zvanično zaposlene u kompaniji "Dunav".

Štićenice Sigurne kuće obišla je danas i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, i tim povodom istakla da je zapošljavanje žena žrtva nasilja veoma bitno kako bi se te žene materijalno osnažile i osamostalile.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs / Agencija )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.