NARAVNO, GOSPODINE, IZLEČIĆEMO VAŠEG OCA KOJI IMA 5 METASTAZA: Evo zašto sve nadrilekare treba utamničiti i baciti ključ!
Foto: Pixabay

ispovest

NARAVNO, GOSPODINE, IZLEČIĆEMO VAŠEG OCA KOJI IMA 5 METASTAZA: Evo zašto sve nadrilekare treba utamničiti i baciti ključ!

Otac je umro par dana kasnije, sa nekom količinom ove prevare koju je pio, u svom telu

Objavljeno:

U redakciju Espresa stigla je ispovest čitaoca koji je pre par godina imao porodičnu tragediju. On je sa nama podelio detalje ove tragedije - kako je njegov otac oboleo od raka, a zatim i susret sa nadrilekarima, koji su pokušali da iskoriste njihovu tešku situaciju.

Prenosimo ovo što je čitalac napisao:

"Otac je naglo počeo da gubi snagu, da slabi. Zadihao bi se posle svakog uspona na 4. sprat, na kojem je živeo. Čovek nije išao kod lekara. Sve dok nije bilo kasno, ispostavilo se.

- Gospodine, on ima tumor na plućima. Vidite, ovde, baš gde se spaja... Nije operabilan - rekli su meni, njegovom sinu, u Kliničkom centru Srbije.

Ovako je počela njegova, i naša, borba sa karcinomom malih ćelija, jednom od najpodmuklijih vrsta najgore bolesti.

Znate kako to ide, čuli ste, hemioterapija, zračenje... Patnja.

Otac se mnogo mučio, ponosan kakav je bio, nije hteo da prizna poraz, nije dao na sebe. Padao je po kući, psovao je i gurao majku kad je htela da mu pomogne da ode do toaleta, do kojeg sam više nije imao snage da dođe.

Ječao je od bolova, trudeći se da se to ne čuje kad je neko u sobi, prolazili su meseci, a on je kopnio, patio, vodio svoju borbu sa rakom, sopstvenim telom, dostojanstvom...

Pomoći nije bilo. Lekari su uradili sve što je bilo moguće, tretirali su ga sa poštovanjem, ljudski, toplo.

Bitku je izgubio na jesen. Nekoliko nedelja pre toga, stigla je nova dijagnoza: metastaze, po celom telu. Mozak, pankreas, jetra... I još dve.

Tata je izgubio bitku.

Pričao sam još par puta s njim. Otvorio je dušu tada, skroz, pričao mi stvari koje nikad nije. Pričao o planovima, o odlasku u rodni kraj, o životu, o svojim roditeljima...

Osetio sam se ponovo kao dečak koji ga je čekao svaki dan u 3.05 posle posla, radostan do neba, da bismo išli na našu turu od 10 kilometara pešačenja, po izletištu u blizini grada.

Nisam mu nikad rekao da ga volim, pa ni tad, kad je umirao. Znam da on ne bi voleo tako, tamo gde je odrastao to su jeftine reči.

A majka...

Odrasla u oficirskoj porodici, uvek racionalna i hrabra, kad je reč o svemu, pa i njegovoj bolesti, pred sam kraj je počela da se hvata za slamke.

- Hej, vidi - rekla mi je, da on ne čuje, - Ima ovo, to je od škorpije... Kažu da može da pomogne... Ništa nas ne košta da probamo...

Pristao sam, mada sam i pre tog iskustva gajio iskrenu i duboku mržnju prema ljudima koji koriste tuđu nesreću da zarađuju.

Otišao sam kod tih što prodaju maglu i, sa stenom u grudima, predao im ćaletovu dijagnozu, onu sa pet metastaza.

- Ah, ovo je prava stvar za njega - rekla je nasmejana prodavačica (magle) i pružila mi nešto na čemu je bila nacrtana neka škorpija, i što košta boga oca.

Gutajući knedle, i suzdržavajući se da ne izlomim sve što su imali unutra, zajedno s njom, uzeo sam ono što mi je pružila i pitao, ajde onako:

- A on ima 5 metastaza... Jeste li vi sigurni da će mu ovo pomoći?

- Pa... Da, gospodine... - rekla je ona, sa još većim osmehom.

Bukvalno mi se povraćalo.

Otac je umro par dana kasnije, sa nekom količinom ove prevare koju je pio, u svom telu.

Mi smo ostali bez oca i muža, sa rupom u duši.

Oni su ostali sa džepovima punim novca.

I to je to, tako to ide.

Sve nadrilekare, prodavce crnih i žutih škorpija, čudotvornih ulja i slične treba utamničiti, i ključ baciti negde daleko... Jer ono što su uradili mojoj porodici, uradiće i vašoj, čim im se ukaže prilika."

Šta vi mislite o ovome?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.