ČETNICI SU MOLILI NEMAČKE NACISTE DA IH ZAŠTITE OD USTAŠA! Urnebesan dokument iz 1943. baca novo svetlo na Dražinu vojsku!
Foto: Printscreen Youtube

ma da li je moguće?

ČETNICI SU MOLILI NEMAČKE NACISTE DA IH ZAŠTITE OD USTAŠA! Urnebesan dokument iz 1943. baca novo svetlo na Dražinu vojsku!

Malo poznat istorijski podatak koji otkriva puno toga

Objavljeno: 17:23h

O ulozi vojske četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića u Drugom svetskom ratu istoričari i dalje lome koplja.

Evo jednog istorijskog dokumenta koji baca novo svetlo na ulogu Ravnogorskog pokreta.

"Dana 5. decembra nekoliko četnika došlo mi se žaliti u četničku kancelariju, da su mirno šetali po ulici u Benkovcu i u susretu sa Ustašama. Ustaše su ih vređali pogrdnim i nepristojnim rečima. Došlo je i do toga da su pojedine ustaše vređale majku, oca i nacionalnost četnicima. Zauzet je stav izazivanja i vređanja od strane Ustaša.

Molim Njemačku komandu da me pozovu zapovednici ustaša i da im sa pretnje skrene pažnja, da se mirni ljudi ne vređaju po ulici jer je u interesu mira i reda.

Četnicima nije cilj vređanje i izazivanje, već je danas nama jedini cilj borba protiv komunizma zajedno sa nemačkim oružanim snagama.

Molim komadanta nemačke mesne komande da se putem jedne naredbe skrene pažnja Ustaškom komandantu da se ustaše stavde na bazu uređene vojničke komande i da se zabrani vređanje četnika i građana na ulici".

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA U UBU: Kamion pri punoj brzini se prevrnuo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.